SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, March 17, 2011

FIBROID

Sebelum aku jaja gambar2 + cerita2 suka-duka aku kat kursus Induksi Asas tuh, aku nak la qada' entry2 yang tertangguh. Memula cam nak let go jer kat entry2 tuh. Tapi, rasa macam sayang la plak. Rasa cam rugi la plak tak jaja kan... ;P

Kesah ni berlaku sebelum aku gi kursus lagik. Pasal Andak aku. Masa tu hari coti. Lupa lak aku either weekend/public holiday?! Tapi, memang hari coti la...


~ Aku rajin hari tu sebab siap masak nasik ayam seperti gambar di atas lagik, ko..! Dari pagi bertungkus-lumus kat dapur! Dasat tak? Dasat tak? Ha3...


~ Ni pun aku masak jugak, kacang buncis tumis wif udang. Kira rajin tahap gaban la hari tu kan... ;P

Lepas masak, terus bersantai2 kat depan tv. Plan nak blogging la kan... Tetiba, abang aku call, bagitau yang Andak masuk wad. Mak ajak aku & my 'sayang' ke KL, tengok Andak. Nenek pun memfollow sekali. Secara sap2 soi la kitorang bersiap. Elok plak hari tu aku tak membuta. Pukul 8.30 a.m dah siap mandi bagai... Macam tau2 jer kan...


~ Andak ada kat Hospital Kuala Lumpur (HKL). Masa we ols sampai, Andak tengah baik punya lepaking atas katil. Maka bermulalah sesi temuramah... Macam2 la yang mak & nenek aku tanya. & macam2 jugaklah yang Andak aku citerkan. Siap ada adegan air mata lagik tau! Tsk3...

Andak kata, dia ada fibroid. Saiz dia dah besor giler! Macam kepala baby dalam perut katanya... Andak perasan pun after deliver her 4th baby, Jiha. Andak kata, dia rasa cam ada something kat area bawah perut. Macam kepala baby. Pastu, darah lak turun secara tak hengat! Memula, Andak ingatkan darah nifas bese. Tapi, bila dah banyak sangat yang keluar, Andak jadik ngeri2! Plus, badan pun lemah. Tu yang gigih ke spital tuh!


~ Kesian, owh... Sebab Andak windukan baby dia, Jiha. Sampai nangis2 jugak la kan... Plus, malam tu, we ols bawak Jiha balik kampung, mak aku jaga. Bila Andak dah stable kang, baru kasik balik.

Doakan Andak aku sihat balik, ek? Thank you...

2 comments:

azzey said...

Ape citer andak ek?

ArELeEz said...

azzey,
dah ok sket kot. bln 4 nie, kene operate la.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google