SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, October 1, 2011

SAMURAI IJO DI RUMAH ABANG MIE!

Cerita raya tak habis lagik. Baru hegeh2 nak buat sambungan. Sila bukak mata luas2, ye! Ha3...

Lepas ke open house di rumah abang, kami ke rumah besan mak, rumah mak mertua kakak aku. Dah alang2 lalu makanya, singgah jer la terus.

~ Tuan rumahnya a.k.a mak mertua kakak aku adalah yang kecik molek pakai tudung putih tuh. Terima kasih makcik sebab sudi jamu bihun goreng ngan pecal. Lapor plak aku tengok bihun goreng tuh. So, aku makan adalah banyak! Buat macam rumah sendirik. ;D


~ Kanak2 Ribena buang tebiat, main pedang samurai pakai batang teratai kat rumah orang. Mak aku terus speechless! Ha3...

~ Kanak2 Ribena kembali normal...

~ Tapi, normal hanya untuk sekejap jer. Lepas tu, datang balik sengalnya! Tak buleh blah! Dah macam Samurai Ijo dah aku tengok! 

Nasib baik makcik tu paham tahap kesengalan kanak2 Ribena tuh. Kalau tak, mau kena halau dan2 tu jugak! Ha3...

Actually, batang teratai tu dah lama mak carik. Kebetulan, kat rumah mak mertua kakak ada. So, amik la dalam 2 batang. Mak nak buat ubat resdung. Batang teratai tu kena keringkan dolu. Bila dah kering then, potong la sepanjang pensel. Lepas tu, bakar & sedut asapnya. Begitu...

Dah jenuh telan pil hospital, nak try cara tradisional plak.

Bukan setakat batang teratai jer yang kitorang rembat. Belimbing buluh pun dapat jugak. Area rumah mak mertua kakak aku nie dah macam mini kebun lak aku tengok. Ada macam2 pokok. Pulasan la... pelam... belimbing buluh lagik... 

Pulasan tu, nasib baik belum masak lagik. Kalau tak, mau aku buat muka tak malu mintak plastik nak tapau! Ha3...


:: Like3, ek! ::


2 comments:

azzey said...

pokok belimbing buluh nak tak? klu nak blh tapaukan..hu3..

ArELeEz said...

azzey,
pokok xmo la sbb xkose nak jaga! nak hasil dia jer. ahaks3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google