SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, October 19, 2011

BELILAH BERAS FAIZA HERBA PONNI TAJ MAHAL! ECEWAH!

Mak ke hospital lagik... Check-up berkala untuk darah tinggi & kencing manis. Ramai jugak la umat manusia yang berkunjung ke hospital hari tu! Sampai sendat Jabatan Pesakit Luar tuh tau! Kerusi pun susah nak carik yang kosong. Dasat!

~ Kitorang pun memula takde tempat duduk. Kena berdiri sekejap. Tak sampai 5 minit kot... then, ada kerusi kosong. Penghuni sementaranya dah beredar balik/ke bilik doktor/apa2... ntah la... Takde pulak aku nak periksa. Yang penting dapat kerusi, boleh duduk. Heaven... 

~ Mak kena paksarela berposing. He3...

Alhamdulillah... darah tinggi & kencing manis dalam keadaan terkawal. Mungkin berkat mak berpantang makan kot... Kencing manis tu pulak, may be sebab mak amalkan makan nasi dari beras Faiza Herba Ponni Taj Mahal. 

Beras nie memang disyorkan untuk penghidap penyakit kencing manis. So, kalau mak2/nenek2/sedara-mara2 korang ada yang berpenyakit kencing manis, try la belikan beras nih. Insyaallah... kandungan gula dalam darah akan stabil. Ikhtiar katanya kan...

Semalam pulak, mak exercise kat Jabatan Pemulihan Anggota. Abang yang bawak mak. Mak kata, sampai dah kenal dah dengan physiotheraphist2 kat situ especially Encik Nizam. 

Mak kata lagik, mak tak stress attend appointment kat situ compared dengan appointment lain sebab kat situ tak payah nak tunggu lama2 tunggu nombor giliran bagai... Lepas letak kad appointment dah boleh pergi exercise. Exercise pulak santai2... Confirm la mak tak stress. He3... 


:: Like3, ek! ::

5 comments:

Cik Muda Sae said...

semoga mak cepat sembuh yep..!

Cik Muda Sae said...

semoga mak cepat sembuh yep..!

ArELeEz said...

Cik Muda Sae,
tqvm.. insyaallah..

intan morsalin said...

sya mmg pengguna setia beras herba ponni taj mahal...kalau makan beras lain ..cam x best jer..hihihih

ArELeEz said...

intan morsalin,
oic.. b'khasiat beras nie. mmg bagus! saya musti pilih! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google