SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, October 7, 2011

DEMAM BERGANTI2

Balik dari lawatan tak rasmi ke Penjara Kajang, aku pulak yang flat. Badan panas. Kepala plak weng2. Hadoiiyaiii..! Symptom2 demam la tuh! Virus my 'sayang' dah menyinggah kat aku plak. Uhuks3...

Aci baring jer kat rumah kakak. Mata berair. Bukan sebab nangis tapi, sebab suhu badan panas.

My 'sayang' dah semakin sihat, aku pulak yang demam. Macam acara demam berganti2 la pulak. Hadoi!

Pukul 7 p.m, memasing kebuluran sebab tadi tengahari just makan kat open house tu jer. Tu pun makan sket secara manja2. Tak feel! Memandangkan demam aku macam dah kebah sket so, aku pun gigih jugak la bersiap2 mengjoin mereka2 mencarik makanan.

'Kruk... Krak... Krek...' Perut berbunyik riang, derrr..! Tsk3...

~ Tema we ols malam tu adalah putih suci. Demam2 pun nak sedondon jugak. Adeh3...

~ Cuba menggagahkan diri walaupun kepala still weng2... Hu3...

~ Nampak tak mata mak dah start merah2? Menandakan yang mak pun dah start rasa tak sodap badan. Berjangkit2 demam nie, hokay..! 

~ A_bern yang poyos! Ha3... Dia pun demam jugak, actually. Tapi, minah nie kebal banyak! Demam pun dia buleh tido dengan nyenyak siap dengkur2 lagik ko! Dasat betul tahap imunisasi badan dia!  

~ Tetiba tekak aku teringin nak makan sate. Tekak orang demam kan mengada2 banyak..?! Ha3...

~ Main course plak, aku ngan my 'sayang' makan nasik goreng ikan rebus. Mak makan nasik + tomyam ayam. Kakak makan nasik putih + ikan rebus. Abang Mie makan nasik goreng kampung & A_bern makan mee kari. 

Ntah apa ke nama tempat makan nie ntah?! Tak sempat pulak aku nak menengoknya. Mahap3..! ;P

Kalau ikut plan asal iaitu plan dari kampung, malam tu we ols nak ke Pasar Malam Bangi. Aku nak memborong tudung. Tapi, apakan daya... lepas makan, badan aku jadik tak sodap balik. Cancel plan ke Pasar Malam Bangi! Kalau berjalan tu terasa seperti di awang2-an. So, rentikan la...

O.M.G..! Aku demam balik la... Uhuks3...

Ingatkan bila dah rest, esoknya kebah la demam nih. Rupa2nya makin teruk! On-off tau! Belah pagi demam. Tengahari, macam dah kebah sket. Tu yang gigih nak berjalan ke rumah Andak tuh. Tapi, sampai rumah Andak, aku terlepek jer. Mak pulak dah start demam. Rasa sojuk tapi, suhu badan kemain panas! 

Malam tu, kat rumah kakak, aku ngan mak flat! Kedemaman melampau! Terpaksa la orang2 yang sihat & dah sihat menjaga orang2 yang demam nih! Alah hai!

Sadis kan kesah jalan2 ke Kajang kali nie? Hu3...


:: Like3, ek! ::

2 comments:

| SUE | said...

get well soon!

ArELeEz said...

| SUE |,
owh.. tq, dear! alhamdulillah.. dah get well dah. tinggal batuk2 sket jer lagik.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google