SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, October 24, 2011

TRANSFORMASI... BUKAN TRANSFORMER. ;P

Tajuk memang tak boleh blah! Abaikan jer... Anggap sebagai gurauan semata2. He3...

Cerita nie memang takde kaitan langsung dengan transformer atau pun Micahel Bay. Just nak cerita pasal transformasi botol Coca-cola jer pun.

Siapa yang tak pernah dengor pasal Coca-cola kan... Salah 1 perintis minuman berkarbonat yang memang fames amos di seluruh dunia.

Macam2 transformasi yang pihak company buat untuk pastikan Coca-cola maintain dalam pasaran. Lantik artis2 fofular jadik duta la... tu belum masuk bab2 advertising lagik tuh... kat media cetak, media elektronik bagai... Sampaikan botolnya pun mengalami transformasi jugak.

~ Tengok jer lah gambar kat atas nih. Transformasi botol Coca-cola dari tahun 1899  sampai la ke tahun 1986. Walaupun kaler minumannya maintain sama tapi, botol adalah berbeza2.

*Sumber: Emel

Hmmm... 1899 tuuu..! Lama jugak mende alah nie dah bertapak. Aku tak lahir lagik, derrr..! Even not in process lagik kot... Ha3...

Woot2! Dalam banyak2 botol tu, mana 1 yang paling kiut?


:: Like3, ek! ::

4 comments:

fairus said...

SAYA RASA BANYAK LAGI VERSI BOTOL COCA COLA TU..

Fitri Senin said...

kejap..kejap...1899..?? mak ko pun belum in progress kan dik..
Akak pilih yang 1899 punye design..
lama itu cantik!!

ArELeEz said...

fairus,
ini di antaranya la..

ArELeEz said...

Fitri Senin,
musti peminat mende2 classic nih. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google