SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, October 1, 2011

OPEN HOUSE & OPEN HOUSE..!

Ini cerita Syawal yang ke berapa... memang tak ingat dah. Tapi, ini kesah open house. Biasa la kan... time2 raya, memang berduyun2 jemputan open house yang datang. Antara nak ngan tak nak jer pergi.

Open house yang kitorang terjah nie adalah open house kat rumah Nazri. Nazri = kawan my 'sayang' merangkap orang politik. So, harus la open housenya dibuat secara besor2-an. Every year memang si Nazri nie buat open house. Tapi, ntah apsal la yang lepas2 tu aku malas nak ikut. Tahun nie tetiba aku rajin palk nak mengjoin. Perubahan hormon kot... Ha3...

~ Siap ada kugiran kata ko! Yang 2 orang tu la penyanyi2nya. Siapa ntah?! Tidak la ku kenal...

Open housenya dah meriah dah, siap ngan kugiran bagai kan... Tapi, juadahnya ada masalah la... Banyak yang dah basi.

Macam lemang, poyos jer aku amik banyak. Last2 tak buleh makan sebab dah berlendir. Ayam masak merahnya pun dah ada aroma yang kureng menyenangkan. Bihun Singapore jugak rasa pelik. Nasib baik ada roti canai yang buat on the spot. Itu la penyelamat tekak & perut yang lapor. Fuh!

Mungkin salah caterer kot. Hmmm... ntah la...

~ Lepas ke open house Nazri, kami berdesup plak ke rumah bff mak, Cik Siah. Kat sini la kami balas dendam! Makan selagik mau! Ha3...

~ Happy betul Cik Siah melayan tetamu. Macam2 jugak yang dihidangkan. Ada nasik tomato, mee rebus, laksa & bihun tomyam. Santak perut, babe..! He3...

~ Geng mak jugak nih. Tapi, lupa la plak apa nama makcik nih?! Makcik nie kelakor habis! Tak kering gusi la kalau dia ada... Bagi aku, setiap ayat yang dia cakap, sume pun kelakor! Buat kita rasa nak gelak jer! He3...

~ Tak lama lepas kitorang sampai, abang aku & family lak sampai. Aku terus bergurau-senda dengan Rifqi. Windu! Rasa nak geget! He3...

~ Pose manja2 daripada Cik Odah. ;P

Kenyang giler perut hari tuh! Rasa macam nak mintak bantal plak kat Cik Siah. Ha3... Over tak? ;P


:: Like3, ek! ::

2 comments:

azzey said...

klu mintak bantal jgn lupakelambu skali ek..;)

ArELeEz said...

azzey,
eh, xpayah..! sbb siang lagik.. bantal pun dah cukup. ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google