SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, October 3, 2011

BERAYA KE RUMAH CIK AIDA

Mak ajak beraya ke rumah kawan mak. Cik Aida namanya. Dolu, Cik Aida nie dok dekat area rumah Cik Siah. Tapi, lepas husband dia meninggal dunia, dia pindah rumah. Walaupun dah dok jauh tapi, mak & the geng still keep in touch ngan Cik Aida tuh.

Sampai la baru2 nie, mak pakat ngan Cik Siah untuk ziarah + beraya ke rumah Cik Aida. Plus, Cik Aida baru jer menamatkan zaman solonya. Kira macam menziarah pengantin baru la kan... ;)

~ Ghalit betul mak ngan Cik Siah menyembang.

~ Yang baju ijo tu la Cik Aida. 

~ Amik peluang bergambar ramai2 sebelum balik.

Cik Aida jamu kitorang dengan mee goreng instead of kuih raya. Masa tu plak memang aku tengah lapor. Kejap2 aku tambah mee... kejap2 tambah lagik... Tak malu betul! Ha3...

Masa nak balik, salam2 ngan Cik Aida, ada riak sedih kat muka dia. Tambah2 bila Cik Aida salam peluk2 ngan mak & Cik Siah. Terus jer air mata yang ditahan2 tu tumpah. Mungkin dia sedih mengenangkan perjalanan hidupnya.

Ye la... kalau ikutkan, memang Cik Aida takmo pindah sebab tu rumah arwah suami dia. Tapi, paham2 jer la... bila ada campur tangan daripada ipar-duai (belah arwah suami), Cik Aida jadik tak tahan! Asik nak membangkitkan isu rumah tu jer sedangkan rumah tu sah2 rumah arwah suami Cik Aida. 

Last2, dia pun beralah... Pindah mengadu nasib dengan maknya sampai la dia bertemu jodoh balik. 

Hmmm... manusia memang tak pernah puas dengan apa yang dimiliki kan? Sampaikan harta orang pun nak dikebas! Haish!


:: Like3, ek! ::

2 comments:

azzey said...

oic ; dia dh kawen semula ek/ dok kat ne dia?

ArELeEz said...

azzey,
aah. re-married. dok kat taman area tmn karentina tuh.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google