SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, October 3, 2011

DARI KENDURI KE SUNGAI KLAH

Cerita weekend lepas2...

Abah ajak pergi kenduri kahwin kat Tanjung Malim. Rumah sedara katanya... Dalam pukul 10 ++ a.m la bertolak.

On the way nak ke rumah mertua, aku mengusulkan sesuatu kat my 'sayang'...

"B... Dah alang2 ke Tanjung Malim, apa kata kalau kita terus pergi picnic kat Sungai Klah? B adjust2 la ngan abah."

"Hmmm... ok gak tuh. Nanti abang cakap."

Alhamdulillah sebab cadangan diterima. Abah keluarkan 'pekeliling' suruh sume bawak baju mandi. Amekaw! Siap ngan 'pekeliling' bagai... Ha3...

~ Makanya, ke Sungai Klah la kami..! Yahooo..!!! ;D

~ Udda tak join berkubang sebab 'bendera Jepun tengah naik'. So, beliau ditugaskan untuk menjaga handbag. Jadik mak guard sekejap. Heh3...

~ Siapa paling kiut? Ha3...

~ Anak2, menantu & cucu Pak Usop yang sawan camera..! La3...

~ My MIL tak join mandi sama. Just rendam kaki kat kolam air panas jer.

~ Larat pulak Jijah mendukung Qistina. Berat wooo..!

~ Eh2! Abah pun dah terror 'peace2' lah! Ha3...

~ Kat kolam air panas. Nak berendam kat sini, kena ada skill. Kalau tak, memang terasa bahangnya. Kita kena masukkan kaki pelan2. Makin lama makin banyak yang kita rendam. Means, mulakan ngan kaki, membawak ke paha, pinggang & terus duduk macam bertapa kat dalam kolam tuh. Pelan2 serasikan suhu badan kita dengan suhu air kolam tuh. Baru la terasa seperti sauna. Berpeluh2, derrr..! 

~ Qistina yang sexy..! Ooppsss!!! ;P

~ My MIL dapat kawan baru yang sama2 merendam kaki dalam kolam air panas. My MIL nie memang senang dapat kawan sebab keramahannya. Rasanya kan... kalau my MIL ada akaun 'muka buku', mau berjuta3 dah friendsnya. He3... 

~ Si penjaga handbag yang tak puas hati sebab tak dapat join mandi-manda. He3...

~ Happy betul Qistina hari tu.

~ Tengok jer la tuh. Memang takde rasa takut langsung. Nak ajak naik pun kemain susah! Siap buat muka ketat lagik! He3...

~ Posing sesado! ;P

~ Macam loving couple la pulak. Ecewah!

~ Cubaan my 'sayang' menyorok di sebalik Qistina. Perasan badan kecik daripada Qistina la tuh. Ha3...

~ Aku tak paham motip pose my 'sayang' nih! Korang paham tak? ;P

~ Diakhiri dengan muka suci tuan tanah kedaung yang sememangnya kiut! Ahaks3...

Penat berkubang hari tuh. Walaupun penat tapi, best! I like3, hokay..! ;P

On the way balik, hujan renyai2. Melayan perasaan sambil melayan badan yang rasa sengal2 sebab berkubang tak hengat. Singgah kat Husina Seafood, Kampung Bahagia untuk makan malam. Aku order kueteow Hong Kong. Rasa macam sodap sangatlah pulak! Ke sebab tengah kebulur?! Ntah la...

Sampai rumah mertua, lepas semayang Isya' terus flat. Melepek kat atas katil sampai tertido. Tak larat dah nak mengjoin diorang tengok tv. 

Dah. Tu jer nak citer. Errr... ada apa2 soklan tak? ;P


:: Like3, ek! ::

6 comments:

Fitri Senin said...

adik ko mandi tak yang kat air panas?????? bukan rendam kaki je tau..hahahaha... seyes best g kelah. masuk masih lagi RM10 ke..??

eh qistina tu kiutla. ko bg makan ape..????

Fara said...

Uish...mcm best je Sg Klah nie. Cuba bagi direction. Agak2, dkt tak dgn KL?

azzey said...

ha3..peace abnah pakcik mmg x blh blah..

p/s: laksa sedap tu ada lg tak?

ArELeEz said...

Fitri Senin,
xde la mandi beriye. rendam badan sampai paras dada jer. best la.. macam sauna.

aah. still 10 hengget.

ntah la.. tu kene tnye kat ibu qistina la dia bg makan ape sampai anak dia jadik gebu-gebas camtu?! he3..

ArELeEz said...

Fara,
not bad la.. sesuwai utk sume golongan.

ok. nanti leez wat spesel entry, ek!

ArELeEz said...

azzey,
abah sporting! he3..

p/s: ade! tp, hari tu kenyang lg makan nasik kenduri. so, xde la nak makan laksa best tuh.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google