SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, October 5, 2011

TAMAN REKREASI AIR PANAS (TRAP) SUNGAI KLAH

Dalam entry2 yang lepas, aku ada gebangkan pasal TRAP Sungai Klah kan... Ada la yang tanya tentang lokasinya. Maybe sebab berminat nak mengtry & merasai sendirik pengalaman berkubang di situ kot.

So, kali nie aku nak citer detail sket la pasal TRAP Sungai Klah nih. Eh! Tapi, detail setakat yang aku tau la, ek?! Nak story mory morning glory lebih2, memang tak berapa nak terror, especially bab2 direction nih. Road-blinder, noks! Hu3...

"Sungai Klah is strategically located within easy access from the old trunk road or PLUS Expressway north bound. One can find the park from Sungkai Toll only 16.5 km or 20 minutes from the toll exit.

On the North-South Expressway, get of at the Sungkai toll exit and turn left at the junction. Just 1 km down the trunk road, turn left and follow the signs. The park is after the Sungai Klah Felda Village."

Sumber lokasi terbaik yang ah kak cedok dari peraktourism.


~ Antara sign2nya adalah mende alah nih. Kalau korang dapat jumpa nih, memang dah dekat sangatlah tuh. Confirm tak sesat... wa cakap lu..! ;P

~ Rupa asal TRAP Sungai Klah. Ada 2 sides, actually. 1st, Kolam Air Gunung (seperti dalam gambar di atas). 2nd, Kolam Air Panas. Dolu2, kat Kolam Air Gunung nie ada replika sotong gergasi (seperti dalam gambar di atas jugak). Skang dah takde sebab kononnya, ada yang mendakwa pernah nampak mata sotong tu berkelip. & bila berkelip, akan menyusul la kejadian yang tak diingini seperti lemas. Untuk mengelakkan pelbagai spekulasi yang semakin tahyul makanya, pihak management buang sotong tuh. Tapi bagi aku, ajal maut sume di tangan Allah. Itu yang patut kita pegang. Plus, yang buruk tu kan datangnya dari kelalaian manusia tu sendirik.

~ Ini plak rupa side Kolam Air Panas. 

Kalau nak tau lebih lanjut lagik pasal TRAP Sungai Klah nie, boleh la click sini. Owh... 1 more... caj tiket dikenakan. Dewasa = 10 hengget, kanak2 above 3 tahun = 8 hengget & warga emas = 6 hengget. Takde tiket, no entry, ye! Harap maklum. 

Kalau nak baca kesah picnic aku kat TRAP Sungai Klah yang sebelum nie, buleh la click sini, ek!

Aku harap info nie berguna untuk korang especially Fara, the 1 yang bertanyakan lokasi tuh. Kalau terkureng, mintak mahap la, ye..! ;)

Akhir kata... Selamat Berpicnic, you ols..! ;)


:: Like3, ek! ::



6 comments:

Fara said...

Tq Leez!....Sy siap call hubby cite psl Sg Klah nie. Nmpk seronok!

| SUE | said...

menarik jugak sg klah ni...

ArELeEz said...

Fara,
u're welcome!

ape lagik..?! moh ke sg klah lah! he3..

ArELeEz said...

| SUE |,
trylah b'libur kat sini! ;)

Mama Gee said...

mcm best je...
nk pergi gakk

ArELeEz said...

Mama Gee,
best! sila3.. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google