SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, October 25, 2011

SAUNA SEMULAJADI

Masih lagik pasal TRAP Sungai Klah... ;)

Kat kolam air panas tu, ada beberapa aktiviti yang boleh dibuat. Boleh rebus telur, manjakan diri kat spa/nak berendam sesado pun boleh! Takde hal punya.

~ Macam nie la cara nak merebus telur ayam tuh. Tak semua kolam boleh suka2 hati nak merebus telur ayam tau! Ada kolam khas yang disediakan untuk aktiviti merebus telur ayam nih.

~ Telur ayam tu pulak boleh dibeli kat 1 kiosk yang terdapat kat situ. Sebelah jer ngan kolam tempat merebus tuh. Harga pulak adalah seperti di atas. Beli, rebus, lepas tu makan dengan pepper + kicap. Aku tak pernah try sebab tak koselah nak 'main masak2' kat situ! Tapi, aku rasa macam heaven la kot... dah penat2 berenang macam ikan duyung, boleh pulak menjamu selera kan...  

~ Ada berani mau rendam kaki? ;P

~ Geng manja2... Eh2! Mak main nyorok2 pulak! Hiks...

~ Haaa... inilah dia kolam air panas tuh. Luas jugak. Belah sini yang paling suam2 la... Kalau rajin, boleh la explorace sampai ke hujung nun. Merasalah ko tahap kepanasannya. 

~ Bermeditasi... He3...

~ Holloh3... Baby..! He3... Baby tu = Cik Odah. Nickname dia banyak, actually. Cik Odah, Kak Ngah, Baby & Intan Raudhah. Dolu, aku suka panggil dia Cik Odah. Tapi skang, suka panggil Baby pulak. Macam kiut jer kan... ;P

~ Baby & Kak Yong... duta manja2 & duta keamanan sejagat. Ha3...

~ Apa la yang mak dok kaji tu..? He3...

~ Panas... panas... panas... Huuuu....

~ Quite panas jugak kat sini tau! Tapi, diorang berdua nie kulit kebal. Elok jer tahan.

~ Manja2 lagi........ ;D

Nie kolam lain. Khas untuk rendam2 kaki jer kot sebab panas wooo... Tapi, ada jugak sorang budak lelaki yang berkubang kat dalam tuh. Kagum aku! Sampai termusykil2! 'Ko kulit manusia ke kulit godzilla, dik oiii?' Erk!

~ Taman Terapi... 

Kolam air panas nie seolah2 sauna semulajadi la... Berendam, lepas tu rasakan la peluh yang meniktik2 tuh. Lepas tu, bila keluar dari kolam, terus feeling2 dah bakar lemak! & terus perasan kurus! Ha3...

Cer tengok gambar ah kak yang kat Taman Terapi tuh. Kurus kan? Ahaks3...


*Bersambung...


:: Like3, ek! ::

2 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

pernah pergi sini

:D

ArELeEz said...

Asrul "iLham" Sany,
oic.. not bad kan?

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google