SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, August 17, 2010

MENU SAHUR 5 RAMADHAN

Malam lepas balik dari umah Mak Ngah tu, aku paksa my 'sayang' tunaikan janji dia iaitu memasak nasik untuk sahur. Nanti subuh, takde la kelam-kabut baru nak basuh beras kan... Kalau bangun awal, takpe la jugak! Buatnye bangun dah nak dekat2 imsak, isk3... haru-biru wooo...

'Tq, B... sebab tunaikan janji tu, ek! He3...'

Dalam pukul 4.45 a.m, aku terjaga. Tapi, setakat bukak mata jer... tak bangun pun. Nak bajet lagik 15 minit untuk bangun sebab ngantuks maaa... Berani mati betul la amik risiko gi tido balik lepas terjaga! Sib baik pukul 5. 05 a.m terjaga balik, ko! Fuh! Kalau tak, mau ade yang meroyan, menangis air mata darah sebab tak sahur. Hu3...


~ My 'sayang' awal2 lagik dah request nasik goreng kampung. Tanpa kompromi, aku pun buat la kan... Sape tak sayang laki, woi..! Ahaks3...


~ Pastu, goreng telur mata, buh kicap. Perrgghhh..! Laju jer my 'sayang' makan! Kalau menu meriah sangat, slow jer beliau telan nasik. Terbalik la plak! Sepatutnye, lagik meriah la lagik best kan?! Hiks...

Ermmm... macam korang kan... sker menu remeh-temeh yang meriah or yang simple2 camnie, yet buleh makan laju?


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

4 comments:

azzey said...

Areleez: sker menu yg org masak kan...kita tinggal makan jerk....kah3...

p/s: abg tu tau ke nk follow blog? ajor le dia...hu3....

J@J@ / Bini The Rock said...

saya ngan TR pon tak berapa suka menu yg bukan2 time sahur. Lebey2 lagi klu asam pedas ke atau gulai/kari..halahaiii! tak menahan tekak ni nak terkeluar blk je bila lps sahur nnt kang!

biasa mmg cenggitu laa...telor dadar, ikan sepat masin dgn nasi panas. Atau pon sayur bening2 jerk..heheh. Hat yg cenggitu la laju makan...

ArELeEz said...

azzey,
same la.. kalau org len masak esp mak, sume mende pon sodap! ha3.. *dasar pemalas!*

p/s: ntah la.. nanti la org bgtau.

ArELeEz said...

J@J@ / Bini The Rock,
oo.. gitu plak, ek? hmm.. masing2 dgn citarase memasing kan.. janji buleh telan..! heh3..

kdg2, leez masak nasik goreng jer.. mudah & sodap! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google