SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, August 28, 2010

MENU SAHUR DAN BERBUKA 15 RAMADHAN

Straight to the point for updating menu sahur & berbuka pose yang ke 15 Ramadhan. Jenuh dah pikir nak buat mukadimah hape?! Idea tepu sebab perut dah berkeroncong nie, ha..! Hu3... Bile start nak pikir mukadimah, otak nie dia imagine makanan best2 plak. Ayam panggang la... nasik ayam la... ayam percik lagik... Adeh3..! ;D

Menu Sahur:-
~ Rajin plak aku nak masak juadah sahur. Tapi, masak belah malam la... Kalau nak masak waktu subuh, confirm tak sempat kot! Ye la kan... nak bangun pun kemain lagik bertangguh. ;P


~ Aku masak 1 lauk jer pun, ayam masak kicap black pepper. Rupe tak semenggah tapi, rase dia ok la... 2 pinggan my 'sayang' makan. Best la tu kot! (Kembang-kempis nih! Ha3...)

Menu Berbuka Pose:-
~ Tak larat masak. Nasik aku larat la masak. Untuk lauk, just suh my 'sayang' tapau kat PARAM jerk. My 'sayang' beli ayam masak kicap ngan sambal goreng. Yang ade tempe, ikan bilis ngan kentang tu name dia sambal goreng kan? Please correct me if I'm wrong, ek?! Aku pun tak tau apsal my 'sayang' tapau ayam masak kicap lagik?! Sebab kan, sahur dah lauk ayam masak kicap. Hmmm... tak kesah la. Janji kenyang! Gambar nan ado sebab malaslah nak snap... Dah lapor sangat la...


*Pssttt2! Perut aku nyanyi lagu raye! Perut korang nyanyi lagu hape plak, ek? ;P


Truly, Madly, Deeply: AreLeez Adnan

2 comments:

azzey said...

Areleez: makin nk abis pose, makin malas nk masak!

ArELeEz said...

azzey,
tp, org makin rajin lak! isk3.. t'balik la.. ;P

err.. i owe u a recipe of sutun kicap kan? xtually, dah penah publish. tp, xpe.. nanti i re-publish.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google