SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, August 28, 2010

MENU SAHUR & BERBUKA POSE 17 RAMADHAN

Owhhh... yeahhh..! Dah masuk 17 Ramadhan dah aku punye update pasal menu sahur & berbuka pose nih! Syiok2..! Let's check it out, bebeh! ;D

Menu Sahur:-
~ Reheat ayam masak kicap lebih berbuka on 16 Ramadhan tuh. Plus, sambal goreng tu pun ado lagik. Tu jer la santapan kitorang...

Menu Berbuka Pose:-
~ Yang nie best! Sebab berbuka kat umah mertua. Rase bersalah jugak sebab tak dapat nak tolong2 my MIL prepare juadah berbuka. My 'sayang' keje... balik pukul 6 p.m. Pastu, gi tapau kuih-muih ngan air jagung & kelapa kat PARAM. Tu yang sampai lambat tuh. Tapi, sekejap jer rase bersalah tuh. Bila dah borak2 ngan my MIL & makan makanan yang dia masak, terus hilang sket2 perasaan tuh! Terus macam best jer... Wah! Giler keji punye menantu!!! Ha3... Larikkksss...!!!

Menu yang my MIL masak adalah nasik putih + sup ayam + ikan goreng + sambal sutun + sambal kicap + cicah pelam + tumis taugeh wif tauhu. Meriah kan? Kuih-muih lak ade pisang nangka goreng, keledek goreng, karipap & agar2. Lepat pun ado, my MIL jugak yang buat.

Bbrrppp..!!! Ha! Kan dah sendawa tak hengat tuh! Bukannye kesah dah depan mertua ke hape..?! Tatasusila dah hilang dah. He3...


~ Lepas semayang Maghrib, aku lepaking depan tv, melayanz si Qistina nih. Macam2 keletah dia buat. Sampai aku gelak tak hengat! Paling lawak, bile dia amik sarung bantal, bentang2 jadikkan macam sejadah. Pastu, dia dok atas sarung bantal tu, sambil mulut terkumat-kamit gaya macam orang tengah khusyuk semayang. Pastu, terus sujud. Orang kaco dia camne pun dia tetap khusyuk! Ha3...


~ Tengah gigih nak pakai jam tangan my 'sayang'. Macam la buleh muat... Hiks...

Lagik 1 keletah dia adalah bile my MIL ajak tido...

My MIL: Cik... (gelaran yang my MIL bagi kat Qistina iaitu Kecik, dishortformkan jadik Cik.) Jom tido, jom! Nenek dah ngantuk la...

Qistina: No3!!! (Sambil pusing2kan dua2 tangan.)

Serius jer muka dia! Lawak, owhhh...


Truly, Madly, Deeply: AreLeez Adnan

2 comments:

azzey said...

Areleez: mmg betul punyer semangat badan dia!

ArELeEz said...

azzey,
tgk tangan pun sudah tau maa.. mantap! montok! ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google