SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, August 23, 2010

MENU SAHUR & BERBUKA POSE 10 RAMADHAN

Entry nie takde mukadimah. Main masuk isi kandungan terus! Ha3...

Menu Sahur 10 Ramadhan:-
~ Keje2 mereheat lauk lebih berbuka on 9 Ramadhan diteruskan untuk santapan sahur.

Menu Berbuka Pose 10 Ramadhan:-
~ Yang nie bab paling best sebab berbuka kat umah mak aku. Awal2 lagik mak dah roger2, tak payah beli lauk PARAM banyak2 sebab mak masak sup ikan. Kalau nak tapau pun, tapau kuih-muih jer sebab kuih memang sah2 mak aku takkan buat. Beliau busy bee menjahit, babe... Mane la sempat nak buat kuih kan...

Kat bawah nie adalah gambar2 makanan yang jadik santapan kitorang. Tapi, lupa nak snap main menu iaitu sup ikan. Hadoi! Ya ampun..!


~ Ini adalah 2 beradik yang serabai tapi, gigih nak bukak pose same2.


~ Yang nie aku tapau dari umah aku. Aku reheat balik laksa goreng yang aku masak on 9 Ramadhan tu. Add on ramuan rahsia sket, pastu taburkan dengan telur hancus. Siap ade ramuan rahsia lagik, ko..! Ko ado..??? ;P


~ Aku belikan kek batik untuk A_bern. Pisang nangka goreng tu plak my 'sayang' yang teringin. Sampai kene gelak ngan abang aku sebab punye la banyak kuih2 spesel sempena Ramadhan yang jual kat PARAM, buleh plak pisang nangka goreng yang jadik pilihan! Ha3...


~ Agar2 yang mak aku request. Mak aku tak minat yang ade santan, sker yang kosong jer especially agar2 laichi. Same la cam aku.


~ Karipap, agar2 & kuih yang 1 lagik tu aku tak tau name saintifik dia. Abang aku tapau kat PARAM.


~ Sate nie pun abang aku yang tapau. PARAM jugak. Aku sker sate. So, aku makan adalah bercucuk2..! Heh3...


~ Sayur bayam tumis yang mak aku masak.


~ Yang nie pun mak aku masak iaitu sambal telur rebus. Best, wok..! Slurrppp2!!!

Ah kak tutup entry nie dengan pantun 2 kerat. Jap2... nak amik napas jap. Fuh!

"Gendang-gendut tali kecapi,
Kenyang perut suka la hati..!'

Ecewah..! ;D


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

4 comments:

alvin takda umah harga 8juta said...

perghh..
ada resepi misteri lagi..

azzey said...

Areleez:ckp ngan pakcik....x de menu lain ke yg lg saintifik, selain pisang nagka goreng! tak advance langsung....ih2....:P

ArELeEz said...

alvin takda umah harga 8juta,
ramuan rahsia la.. heh3..

ArELeEz said...

azzey,
tu dah abis saintifik la tuh! ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google