SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, August 22, 2010

MENU SAHUR & BERBUKA 7 RAMADHAN

7 Ramadhan plak. Heh3... Seperti bese, lauk2 bersahur adalah lauk2 berbuka yang direheat. Ayam masak merah untuk berbuka tu still ade lagik seketul. Pastu, goreng telur mata, tuang kicap kat atas. Makan dengan nasik panas2. Baru la buleh masyuk..! ;)

Untuk berbuka plak aku macam rajin nak masak. Balik keje terus bersilat kat dapur. Masak 2 menu jer pun... He3... Tapi, ade jugak yang my 'sayang' tapau kat PARAM. Sila layanz gambar di bawah nie ye, you ols..! ;)


~ Menu pertama yang aku masak, kacang panjang tumis cili padi wif udang & telur hancus. Makan lauk nie jer pun dah kira marvellous aku rase. Seimbang lak tuh! Sume ade..! He3...


~ Menu kedua yang aku masak adalah asam pedas ikan temenung. Aku dah terror buat asam pedas, owhhh... Ha3... Tu pun nak kepochi kan? ;P


~ Yang nie tapau kat PARAM. Kuih hape ntah namenye... ngan sata.


~ Sambal goreng jawa pun ado.


~ Petai lebih mak aku beli mase berbuka pose kat umah aku tuh. My 'sayang' jer yang makan nih. Aku tak usik langsung! Bese la... lahir kat New York kan... Tekak pun jadik tekak omputihlah! Ha3... Larikkksss..!!!


~ Rendang ayam pun ade. My 'sayang' teringin la nie!


~ Kerang masak lemak cili padi bersama limau purut yang direheat.


~ Gulai daging...


~ Wedges nie aku yang request. Rase dia bese2 jer... Sodap lagik Cheezy Wedges KFC la kan...

Santak perut nak abiskan makanan. Tu pun tak abis2. Simpan dalam fridge la jawabnye... Hmmm...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

6 comments:

meare said...

mak aih,mcm 4-5 org mkn .;P

alvin takda umah harga 8juta said...

fuhhhhhhhhhhhhhhhhh...
byknya makanan di situ..

azzey said...

Areleez: nak ty sikit ni...umah x de letrik ek.....gambor gelap @ blur .....x bayor bil ek.....hu3.....

ArELeEz said...

meare,
bese la tu.. ha3..

ArELeEz said...

alvin takda umah harga 8juta,
tu la.. rugi xjoin woo.. ha3..

ArELeEz said...

azzey,
allo, sedari..! wa pakai camera handphone maa.. tp, awas! jgn hina handphone 'canggih' wa tuh! kalau x.. watchaa..!!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google