SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, August 27, 2010

MENU SAHUR & BERBUKA POSE 14 RAMADHAN

Kembali lagik dengan update menu sahur & berbuka pose. Tapi, baru sampai hari yang ke 14 Ramadhan la... Isk3... Camne nak kejor nih? Haish!

Menu Sahur:-
~ Sekadar mereheat lauk ayam masak merah yang mase berbuka tuh. Ade lebih seketul. Ok la tu kan...

Menu Berbuka Pose:-
~ Tak kose nak masak. So, sume pun tapau jer. Tapau PARAM la...


~ Dua2 kuih nie aku yang request. Murtabak dengan karipap ayam. Karipap tu quite sodap la... Tapi, the murtabak adalah failed! Kuah kari masam, murtabak lak penuh ngan bawang. Ntah berapa kilo bawang la peniaga tu buh dalam murtabak nih. Kot ye pun takmo buh inti banyak, ye la kan... kata mau untung kan... tapi, jangan la sampai jadik murtabak bawang! Huh! Emo betul aku!


~ Roti benggali ngan kuih-muih tu sume adalah untuk memenuhi selera tekak my 'sayang'. Orang lain, bulan2 pose nak la makan mende yang unik sket kan... yang rupe dia macam magic kan... tapi, my 'sayang' nak roti benggali jerk! Macam hari tu, pisang nangka goreng. Isk3... Pelik betul selera pak cik nih! Sungguh tradisional. He3...


~ Haaa..! Yang nie plak tekak aku punye selera, nasik lemak. Dari 1st Ramadhan lagik dah usha2 nasik lemak nie dah. Tapi, asik bertangguh jer nak beli sebab makanan lain lagik menggoda kan... Well... rase dia ok, best jugak la... Tapi, macam sempoi sangat. Aku sker meriah2, baru la masyuk..! Hu3...


~ Nasik tomato + ayam masak merah pilihan my 'sayang'. Siap ade extra kurma lagik..! Ko ado..? Ngeh3... Eh2! Tak la... kurma tu beli lain maaa... Bukan pakej sekali ngan nasik tuh. Saje jer nak kasik korang jeles! Hiks...

Oklah. Tu jer nak update. ;)

Truly, Madly, Deeply: AreLeez Adnan

2 comments:

azzey said...

Areleez: Karipap mak jg yg sedap kan!

ArELeEz said...

azzey,
betul3!! rase sekali, nak lagik! lagik.. lagik & lagik..! sampai licin! nyum2!!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google