SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, August 28, 2010

JALAN JEMM, WOKKK..!

Sekejap lagik, aku & my 'sayang' nak balik umah mak, nak berbuka kat sane. Abang & family pun akan menyusul. Kakak aku jer takde sebab jauh di Kajang nun... Nie kalau dia baca nie musti dia jeles tahap meroyan nih! Ha3... Larikksss...!

Pagi tadi, aku plan nak gi bawak mak ke pasar, beli barang2/bahan2 nak masak untuk berbuka. Pukul 9++ a.m baru aku kuar amik mak. Mane taknye... pukul 8.30 a.m aku gigih mentido lagik. Hadoi! Tak buleh blah la kalau tak tido time2 weekend camnie. Huuu...


~ Hokay! Dah ready nak amik mak ke pasar..! Let's go, bebeh! ;D

Aku sampai, mak tengah menjahit. Tu memang rutin mak aku la... especially time2 nak raye nih. Lagik la tak menang tangan. Anak2 dia tak buleh tolong sebab sume pun tak minat menjahit. Hape kes..??! ;P

Banyak gak la barang2 yang kitorang beli. Penuh la jugak sebakul... Dekat pukul 11 ++ p.m baru sampai umah mak. Terus bersilat kat dapur, tolong mak potong2 hape2 yang patut. Nanti senang, mak aku tinggal campak2 jer dalam kuali. Resepi campak2 nie la yang terbaik..! ;D Dalam pukul 12++ p.m, aku drift balik.


~ Jalan jemm wooo...


~ See2! Bapak la banyak transport kan... Kat atas jambatan nih! Memula aku ingatkan ade accident. Tapi, tak la... Diorang tengah tar jalan atas jambatan tuh. Bile jalan belah sini tutup, traffic belah sane buleh la gerak & vice versa. Tu yang buat jemm tuh!


~ Ah kak tetap maintain mendrift. Bulan pose kan kene banyak sabor... Betul tak? Heh3...

Aku tengah tunggu my 'sayang' nih. Can't hardly wait nak bukak pose ngan mak & sume..! Owhhh... la2..! ;)


Truly, Madly, Deeply: AreLeez Adnan

2 comments:

azzey said...

Areleez: hek eleh gambor kt jln raya pon nak amik....ishk2...

ArELeEz said...

azzey,
ek ellehh..! ah kak punye sker la..! chait!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google