SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, June 2, 2011

CEKODOK KE... CUCUR KODOK KE... JEMPUT2 KE...?

Hari yang aku puasa ganti tu kan, ermmm... hari Selasa la... seperti yang dirancangkan, aku berbuka kat rumah mak. Pukul 3 p.m dah gigih roger2 mak, bagitau nak berbuka di sana & teruslah merequest menu berbuka mintak mak masak. Ha3...

Aku memang begitu kalau berbuka kat rumah mak. Memanjang jer nak merequest! Aci order2 melalui telefon, balik rumah mak, azan jer, berbukalah ko di situ..! Ngeh3...

~ Hari tu, aku merequest cekodok bawang. Well... cekodok memang menjadik fav ah kak sejak azali. Rasa heaven jer bila dapat makan cekodok especially time berbuka puasa. Tambah2 lak kalau ada cicah sambal telur hancus/sambal tumis ikan bilis. Perrgghhh..! Sudah semustinya ah kak akan tersenyum girang sambil membuat 'peace' seperti dalam gambar kat atas nih! Ahaks3...

Aku panggil cekodok jer. Tak kesah la... cekodok bawang ke... cekodok bilis ke... even cekodok pisang pun aku panggil cekodok jugak. Means, perkataan sebelum perkataan bawang/bilis/pisang tu adalah 'ce-ko-dok'. 

Ada jugak yang panggil cucur kan? Pastu, paling sopan aku rasa kalau orang tu panggil jemput2. Apa bezanya, ek? Hmmm...

2 comments:

My Little Diary said...

nak panggil apa2 pun bola
janji ngappp masuk perut... kenyang
hehehe

ArELeEz said...

My Little Diary,
aah kan. yg penting sodap & kenyang.. ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google