SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, June 1, 2011

BUDAK YANG NAMANYA PANJANG BERJELA...

Citer pasal nama anak2 nie kan, teringat plak aku masa zaman skool (Sains Selangor. Wah! Nak jugak jaja nama skool yang fames amos tuh! Ko ado..??! Ha3...), dolu. Ada 1 kawan 1 batch aku tu, nama dia giler berjela! Dia bukan class aku tapi, 1 class ngan kawan aku la... Ha3... Musti korang fenin! Buat2 paham jer la, ek? ;P

Dia masuk 2nd intake. Pompuan. So, cikgu suh la dia introduce diri sendirik kan...

Budak yang nama panjang berjela: Nama saya Aidil. Saya berasal dari bla3... & bla3... lagik...

Cikgu cam tak puas hati sebab dia just mention nama dia as Aidil jer kan... Takde mention fullname ngan nama bapak sekali. So, cikgu suh la mention semula sekali ngan fullname + nama bapak.

Budak yang nama panjang berjela: Nama saya AIDIL LEANA NURJU INTAN SELAMAH BINTI MUHAMMAD JOSOFI PAREIRA. Saya berasal dari bla3... & bla3... lagik...

Hah! Amik ko! Terpempan terpaku sume orang termasuk la cikgu tuh! Patut la dia takmo mention fullname, just 'Aidil'. Sebab katanya, dah banyak kali dia mention fullname, & banyak kali tu jugaklah orang terpana mendengornya. Ha3...

Actually, ayah dia convert. Nama asal ayah dia, kalau tak silap aku la kan... Joseph Pareira. Nama ayah dia pun dah panjang, ditambah plak dengan nama dia yang super panjang, makanya kalau nak sebut senapas memang semput, noks..! Fuh!

Cer korang try sebut senapas. Semput tak? Ha3...

2 comments:

Mama Gee said...

mak aii..pjgnya...susah nnti nk isi dlm form exam ke apa2 form lah...

ArELeEz said...

Mama Gee,
tau xpe..! pastu, time nak nikah pun susah gak hubby to be nak menyebutnye. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google