SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, June 20, 2011

CASA DEL RIO YANG AWESOME!

Sepanjang menyelusuri Sungai Melaka, instead of pemandangan2 yang marvellous, kitorang jugak diberi info pasal Sejarah Melaka, bangunan2 yang ada kat situ & macam2 lagik la yang ada kaitan dengan Melaka.

Means, sambil kita layan pemandangan, sambil tu jugak lah ada audio yang cakap pasal info2 tuh. Kira macam tourist guide tak berjasad la... Ada suara jerk. ;P

~ Bila la nak abis 'Peace, ya'll...' nih?! Ha3...

~ Jambatan apa ntah namanya..?! Santek...

~ Bulat suh amik gambar dia. Hmmm... musti nak masuk dalam f/b kasik aweks usha nih. He3...

~ Sawan 'Peace, ya'll...' nih! ;P

~ Kincir angin kalau tak silap aku... 

~ Yang nie plak, Casa del Rio. Aku rasa macam hotel kot. Santek wooo... Terus feeling2 nak berhoneymoon kat situ! Ahaks3...

~ Harper's Restaurant. Non-halal, hokay..! Tapi, nampak exclusive la...

~ Bulat menjadik model f/b lagik... Ngeh3...

Dalam banyak2 bangunan kat sepanjang Sungai Melaka tu kan, aku paling sker tengok deretan rumah tradisi Melaka yang dilimpahi lampu2 berwarna-warni. Memula, kitorang ingatkan rumah tu macam muzium jer, takde orang duduk. Rupa2nya, dia macam kampung biasa la... Ada orang maaa... 

Kagum aku tengok diorang sebab gigih mendeco rumah diorang jadik santek sangat! Ada 1 rumah tu kan, siap ada pelamin ngan beduk-kompang lagik..! Dasat betul!

Lagik 1 yang aku sker tengok adalah Casa del Rio. Awesome, dowh..! Romantic sangat suasana dia! Secara automatic cakap kat my 'sayang'...

'B... Jom honeymoon kat situ nak tak?'

Sambil jeling2 manja... awwsss..! La3... ;P

6 comments:

si tuan putri kiUt said...

WOWWW!!! belom pernah naikk waktu malam lagi....

nak jugakkkkkkkkkkkkkk coti2....adoii

ArELeEz said...

si tuan putri kiUt,
naik malam mmg best sbb bnyk lampu2. klu siang, xsantek sgt kot.. bese jer..

ape lagik..?! coti2 lah! he3..

aNaYaNa said...

melaka ni banyak tempat bersejarah..cantik2 pulak..kalo sungai kelantan harap air teh susu jer la..hi3..

ArELeEz said...

aNaYaNa,
aah. betul3! melaka nie best la.. bnyk tempat buleh gi & dr 1 tempat ke 1 tempat tu xjauh.

Mama Gee said...

len kali dtg leh hanimoon situ ek...hehehe

ArELeEz said...

Mama Gee,
hmm.. insyaallah.. ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google