SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, June 8, 2011

MAKAN KENDURI DI KUALA KANGSAR

Musim2 coti sekolah nie la ramai yang amik kesempatan buat kenduri kahwin. Sampai tak menang tangan nak attend jemputan. Kadang2 tu sampai aci tunjuk muka jer sebab perut dah ketat, makan kenduri yang sebelum tu.

Plan memang la nak makan sket2. Konon2 nak tinggal space untuk another kenduri. Tapi dah lauk sume marvellous2. Memang tak menahan la... Adeh3...

Last Saturday, aku ngan my 'sayang' ke Kuala Kangsar sebab nak attend kenduri adik Roy. Mertua harus la pegi kan... Besan kata ko..! ;P 2 bijik keta jalan sekali menjadikkan ia seperti rombongan Cik Kiah ke kenduri kahwin... Ngeh3...

~ Kami sampai dalam pukul 1 p.m. Lapor, sehhh..! Tak menahan dah! Terus carik nasik. Ha3...

~ Khusyuk betul ah kak makan! Sampai tak perasankan camera. He3...

~ Hah! Baru perasan! Terus sawan camera secara semulajadi. Ha3...

~ Menu best! Ada nasik minyak + nasik putih, rendang daging, gulai daging, acar buah, ulam timun & sambal bacang. Tak tau la sebab lapor ke... sebab sodap ke... Yang pasti, aku makan tak hengat! La3...

Bbrrppp..!!! Kenyang sudah..! Dah2! Jom balik! ;P

Eh2! Tak la... Melampau la lepas makan terus balik kan... Lepaking2 dolu sambil bergossip. Paling tak buleh blah bila sume dok gelak2kan Dadi yang menciterkan perihal girlfren beliau. Sume pakat gelak tak hengat sebab lawak melampau, owh..! Gelak bajet rumah kenduri tu adalah rumah abah kami. Gelak tak hirau orang2 kampung. Hadoi la... Macam, I just can't believe it pun ye jugak!

MUAHAHA... Sakit perut ah kak, nok..! Adeh3... ;D

Tak buleh reveal kat sini apa yang lawak tuh! Isu sensitip! Tapi, bila teringat, confirm aku senyum2 bersama my 'sayang'. Hiks...

Biar la rasia... ;P

2 comments:

Redbloodsnow said...

rajinnya gi kenduri :)

ArELeEz said...

Redbloodsnow,
xla rajin sgt.. ikut mood & kelapangan jugak.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google