SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, July 26, 2010

TIDO BERJEMAAH

Morning, you ols..! Wassup2..! ;) Amacam pagi nie? Masih dalam blueskah? Aku cam bese la... musti mengantuk tahap dewa punye... wa cakap lu..!

Ntah la... Dunno whylah! Hari Isnin jer, mata aku memang cam kene gam jer. Nak kata tak cukup tido... tak jugak kot. Sebab semalam, aku bantai tido tak hengat punye..! Bukan aku jer tau! Mak & my 'sayang' pun mentido gak. Owhhh... lupa nak bagitau, hari Sabtu mak aku tido umah aku. Pagi Ahad lak, aku volunteer buat breakfast. Bapak punye terkejut mak & my 'sayang' bila aku kata aku volunteer nak buat breakfast! Siap mulut terlopong, ternganga ko!!! Tak ke dasat tuh?! ;P

Aku nak try buat my own beef burger, actually. Dah 2 hari dah beli bahan2. Kang kalau tak usahakan buat, mau kematu bahan2 tu sume dalam fridge. Pastu, buang... Membazir, owhhh... Not good... Not good... Pukul 8.40 a.m, breakfast pun siap! Ade beef burger, french fries ngan air teh. Instead of, ade gak la nasik lauk sardin ngan ikan goreng. Langkah berjaga2 nih sebab my 'sayang' tu bukan buleh pecaya! Musti nak carik nasik punye..! Isk3...

All went well... alhamdulillahhh... Diorang kata burger tu tak mendukacitakan. Tak kesah la tu statement nak jaga hati ke hape kan... Yang penting, I made it, bebeh! Ko ado..??! ;P

Lepas breakfast, we ols sambung layanz AFC. My 'sayang' terbongkang kat depan tv, sambung tido. Pastu, aku lak. Last sekali, baru mak aku. Bangun adalah pukul 11 a.m. Terbaik, wok! Ha3... Mak kata, tak penah dia buat seumur hidup mentido pepagi camtu. Tapi, dah tengok aku ngan my 'sayang' baik punye lena, mak pun terpengaruh sama. Hiks...


*Entry nie tak bergambar sebab abang aku pinjam camera. Nak snap pakai camera handphone pun tak buleh sebab bateri abis, tengah charge. Harap mahap, ye! Tsk3...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

azzey said...

Areleez; Hape kes b'fast mkn burger? watla pulut kuning ngan rendang ke....nasi dagang ke.... bihun tomyam ke....baru lh very the realllllllll b'fast!!!

ArELeEz said...

azzey,
uiks! burger kan healthy food. protein ade.. karbo ade.. vitamin ade.. kan ke seimbang tuh?! ;P

yg kakak ckp tu sume KOLESTROL, owhh.. awwss! ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google