SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, July 4, 2010

AIM'S FAMILY DAY...

Apsal aku rase time weekend jer, cepat sungguh mase berlalu. Rasenye cam baru jer aku bangun tido tapi, dah petang. Sampai rase cam magic jer sebab bangun tido jer petang... Petang jer bangun tido... (bangun tido yang lambat, ade hati nak kata macam magic..! Cisss!)

Walaupun dah petang, aku tetap nak update. Tapi, makan mase, owhhh... Sebab nak upload gambar pun berjanggut nak tunggu. Kene survey2 lappy yang lebih canggih kot... Ecewah! Poket dah berhabuk, ade hati mau survey macam2! Hu3...

Aku nak citer pasal AIM's Family Day. Tarikh kejadian adalah 27 Mei 2010. Tapi, baru skang gigih mengupdate. Busy bee maaa... Harap maklum. Mak aku dah berzikir dah kat telinga aku tanye, 'Dah buh ke belum gambar2 mak kat dalam blog? Kakak nak tengok tuuu...' Katanye... Skang nie, mak aku pun dah advance sket pasal blog. Bile datang umah aku, mak akan baca blog aku & blog kakak aku. Tapi, cam malu2 ngan my 'sayang' la... Hiks2... Lawak lah mak nie... ;)


~ Walau hape pun yang terjadik, memula harus jaja muka sendirik dolu. Macam sweet 17 kan? Ahaks3... Larikksss...!


~ Kat tangan Lip2 tu adalah handphone case. Gigih dia suh mama dia beli sebab nampak A_bern ade case tuh gak. Siap buh handphone lame papa dia lagik..! Budak2 zaman skang kan... Tak main la nak layanz teng2 ke... baling2 tin ke... batu seremban ke...


~ Lip2 tido berdiri... He3...


~ Pastu, muka aku ngan my 'sayang' lak. Barulah berseri entry nie..! Kan3??? ;P


~ & lagik.... ;D

Acara pertama adalah acara perbarisan. Team mak aku sume pakai t-shirt merah & tudung hitam. Paling cun la aku rase! Wah! Harus puji lebih2, hokay..! Ha3...


~ Pusat Siti Aishah adalah name pusat AIM yang mak aku join. Name2 sume islamic2. Nur Hidayah la... Nur Arif la... Means, takde la name2 cam Micheal Learns To Rock ke... Metallica ke... ;P


~ Acara perbarisan...

Pastu, acara padang, gubahan dengan acara dalam dewan lak amik tempat. Diorang buat serentak. Tempat jer lain2. Jimat mase di situ... Mak aku masuk acara gubahan. So, aku usha mak aku dolu. Acara dalam dewan aku tak usha langsung sebab tak berkaitan iaitu acara mewarna untuk bebudak. Anak sedara aku yang 2 orang tu tak qualified lagik nak masuk. A_bern lak dah 'expired age'. He3...


~ Mak aku sedang tekun mendecor buah epal ijo... sambil diperhatikan dengan mata yang tak berkelip2 oleh Lip2. Loyal assistant of my mom tuh! He3...


~ Mak cik Aishah sibuk dengan tomatonye...


~ Kak Jah gigih dengan tembikainye...


~ Gusti lengan pun ado... Tapi, tak ingat sape yang menang?!


~ Team yang berani2 nak fight dengan team mak aku yang bravo2 tuh!


~ Nie team mak aku... On your mark...


~ Memasing dah get ready. Tak sabor nak menumpaskan pihak lawan.


~ Tarik2... Hiyarrgghhh2..! Watcha..! Ooppss! ;P


~ Sampai duduk2 tuuu... Tapi, tali tetap tak lepas..! Ha3...

Keputusannye, team mak aku menang, owhhh... Cayalah..! Lepas tengok tarik tali, aku patah balik tengok gubahan mak aku. Dah siap rupenye...


~ Gubahan yang berjaya menawan hati para judges & menepati kriteria2 yang ditetapkan which are simple, cantik, kemas, menggunakan mende2 recycle iaitu alas plastik tuh & paling penting, lebihkan buah tembikai dalam gubahan. Maka, menanglah team yang menggubahnye...


~ Kan ke simple tuh?! Tak sarat sangat.


~ Bab ukiran nie adalah hasil keje tangan kawan mak aku. Nice la... If suh aku yang buat nie, musti berkecai punye..! Seksa buah tembikai tu... Hiks... Subjek seni aku dolu dapat hape, ek? Owhhh... tetiba... ;P


~ Team sape lagik kalau bukan team mak aku yang vogue da vass! Teori diorang adalah Buat Keje Dengan Tangan, Bukan Dengan Mulut. & ternyata teori diorang berjaya! Bangganye aku...! Wah! Over ko..! ;P


~ Odah tukang songlap buah epal...


~ Yang nie memang fruities sebab banyak betul buah2-an yang jadik 'mangsa'. Macam2 ado..!


~ Gubahan Tembikai Seri Ayu...


~ Ikatan Kasih by Nur Arif... Not bad la... Siap ade fruit punch lagik, ko..!


~ Raga Buah by Intan Jaya... Pisang tu lupe nak 'make up' kot... Hiks...


~ Bahtera Merdeka... Lawak sketlah sebab bahtera tu cam kalau laut bergelora, of cos karam..! Aku rase group nie main aci belasah, janji siap sudah jer... He3...


~ Puding Rasa Sayang... Wah! Tak agak2 name dia, ko..! ;D


~ Posing abis mak aku..! Hiks...


~ Walaupun penat tapi, memasing tetap happy...


~ Geng merah = geng2 mak aku. Havoc, okay diorang nie! If team lain yang diannounce as winner, diorang booo... abis2-an! If diorang menang, diorang sorak tak hengat! Ha3...


~ Team gubahan wif hadiah yang dimenangi... Dapat mangkuk besor sorang sejibik.

Overall, mak happy sangat sebab team dia menang untuk gubahan. Nak balas dendam katanye sebab last year kalah teruk! Ha3...

Aku pun tumpang happy bile mak aku happy... Sekian... ;)


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

8 comments:

wanie_cmi said...

wahh dahsatnya....a like merahhhhh.....
tahniah to pusat siti aishah.........

ArELeEz said...

wanie_cmi,
mmg dasat! he3.. tq2..

azzey said...

Areleez: lupa nk ckp....i cilok gambor2 yg d bomb dlm entry ni ek.....hu3...

azzey said...

Areleez: Wah beshhhhh arrrr...dah mcm karnival sukan rakyat le plak npk backgroundnye .....Cayalah, mmg tgn mak penuh seni halus.....Anak2 dia seni halus x de....seni tampak pun kurang....yg ada seni kulinari kot sikit2...ha3...
Anyway....congratulation to my mum n the geng !!! mmg marvellous buah tembikai tuh...

ArELeEz said...

azzey,
meriah gak la..

anak2 dia seni ganaz! bkn sume org ade seni nih tau! ahaks3..

simple tp, cantik & kemas kan?! dat's y la menang.

ArELeEz said...

azzey,
owhh.. cilok jer.. wa xkesah punye.. lu diberi kebenaran khas!

azzey said...

Areleez: tq bebeh !!! wa caya lu.....ha3...

ArELeEz said...

azzey,
wokeh2! no hal! ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google