SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, July 15, 2010

INTRODUCING... SITI NUR ALISYA...

Seperti yang dirancangkan, hari Ahad lepas, ade kenduri doa selamat kat umah nenek aku. Uda ngan Pak Uda ade... Uteh ngan Pak Teh ade... & semustinyeee... Pak Su ngan Mak Su pun ade..! Sebab kenduri tu pun sebab nak sambut their 1st newborn baby. Yang lain2, cam Mak Yang & Pak Yang... Pak Lang & Mak Lang... of cos la ade sebab diorang memang dok kat kampung. Meriah la kejap umah nenek aku tuh. Best2...


~ Tarat tat taraaa... Introducing... the newborn... Siti Nur Alisya... Umur dia dah 2 months, actually. But, consider as newborn gak la kan... Paling tak tahan tengok rambut dialah! Spiky hair tuuu... Ha3...


~ Pak Yang... chef kategori goreng ikan nih! Sexy, you..! Ahaks3...

Kenduri adalah after Zohor. Mak aku suh datang pukul 9 a.m camtu la... Konon2, nak tolong buat hape2 yang patut la kan... Tapi, bese la kan... dah name pun weekend... of cos la tido adalah secara extra! Ha3... Last2, pukul 10 a.m baru sampai. My 'sayang' gi kebun. Makanye, ah kak jadik wanita besilah that day. Drift sensorang, tiada berteman... Sob3...

Sampai2 jer, aku terus carik mak. Bukan nak hulur bantuan tapi, nak tanye pasal makanan sebab aku tak breakfast lagik. Ha3... Sila jangan dush3 aku, ye sebab aku tak salah! Tapi, salahkan perut aku. ;P

Aku tengok dah ramai geng2 nenek aku kat dapur. Ade yang potong2 bawang la... sayur la... siang2 ikan la... udang lagik... Pendek kata, sume tugas pun dah ade yang tolong buat. So, aku pun hape lagik?! Dok menebeng kat luar umah sambil bergurau-senda dengan sedara-mara. Pastu, snap2lah!


~ Bulatnyeee... muka mak cik nih! Macam kuih pau! Ha3...


~ Aku dok melayanz mak cik nie makan rambutan. Tensen wooo... sebab jadik tukang kopek buah rambutan. Non-stop lak tuh! Terdera jiwa & raga ah kak..! Hu3...


~ Pak Teh yang rajin... Sampai sesat-barat gi beli ais ngan Pak Uda. Ye la kan... sorang dok kat Batu Gajah, yang sorang lagik kat Sungai Buluh... mane la tau nak carik kedai ais kat ceruk mane kat Teluk Intan nie kan... Lama tunggu wooo... baru ais sampai... Ha3...


~ Tadi spiky hair tapi, skang dah botak! Magic kan? Hiks...


~ 'Alisya dah nak balik nie... Bye2 sume... Terima kasih banyak2 ye sebab berjaya botakkan Alisya.' ;P


~ Lip2 baru bangun tido mase nie... Sebab tu muka blur2 jer...


~ Alisya's parents...


~ Yang baju merah tu anak Uda. Sangat kurus, owhhh... Nampak tulang jer... Jalan pun melayang2. How I wish she could lyposuct my stubborn fat... ;P


~ Odah dah geng ngan aku! Syiok2..! Ahaks3...

Bile la nak berkumpul macam nie lagi..?! Hmmm...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

8 comments:

Ms.Lilies said...

kiutt.....
errr...
bdk2 tula...geram tgk baby

wanie_cmi said...

wahh...bestkan..meleleh liur tgk ikan goreng tuhh..
owhh man...im on diet....

azzey said...

Areleez: muka dia sebijik cam bapak masa bebudak dolu...chaiyok2....

ArELeEz said...

Ms.Lilies,
isk3.. wat suspen jer.. ingatkan u maksudkan leez td.. hiks.. err.. tp, leez pun cutekan? ;P

ArELeEz said...

wanie_cmi,
ikan goreng camtu kan, if makan ngan nasik panas2, pastu wat cicah cili kicap/sambal pelam pun dah heaven, owhh.. slurrpp2!! ;D

ArELeEz said...

azzey,
aah. mak pun kata sejibik gak! like father, like daughter..

J@J@ / Bini The Rock said...

dah motak erkk! hehehhe...

takpe takpe, nnt tumbuh lagi chantekkk rambot tuh!

Klu rambut jenis lebat, cepatlah tumbuhnya..klu jenis halus mcm Nureen tu..hhmmm...5 bln baru nmpk dia punye rambut. Tu pon tgk dekat, klu jauh2 serupa motak gak ler...huhu!

**sebenarnya mama nuren dah tak sabar nak beli sepit rambut bling2...

x(

ArELeEz said...

J@J@ / Bini The Rock,
aah. botak sudah.. sexy, u..! ahaks3...

aah. mak leez pun kata camtu gak.

ye la.. depends gak kan?! ;)

oo.. patut la.. xpe2.. relax2.. nanti musti nureen buleh pakai gak sepit comey2 tuh. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google