SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, July 29, 2010

MENU LUNCH HARI SELASA

Lepas breakfast, aku terus kemas2 umah. Memula, bajet nak sambung tido balik jer. But, memandangkan keadaan umah yang dah jadik seperti kapal Jack Sparrow dilanggar todak, makanye, aku batalkan hasrat 'murni'ku itu... Hu3...

Siap kemas umah, aku mandi plak. Pastu, masuk dapur, memasak. Wah! Memasak, ko! Pagi tadi punye la malas! Tapi, nak buat camne kan... dah tetiba jer angin rajin datang... He3... Malas nak masak yang remeh-temeh. Just sesimple mungkin.


~ Aku buat masak lemak kobis wif sawi...


~ ... telur dadar mayonis nih ngan ikan kayu goreng. Gambar ikan kayu goreng nan ado... Lupa lak nak snap.

Abis masak, aku sms my 'sayang' suh beli kicap sebab dah abis. Memang habit aku, kalau makan mende2 yang masak lemak nih, harus ade kicap. Baru la masyuk, babe..! ;) Tak lame pastu, my 'sayang' call, ingatkan aku untuk telan another 8 bijik ubat. OMG! Sib baik la my 'sayang' ingatkan! Kalau tak, memang aku lupa lagik, hokay! Fuh!

Pukul 1 p.m, my 'sayang' sampai umah. Aku terus ajak makan sebab dah lapor giler! Macam nak kene sawan tarik dah! Yang my 'sayang' buleh plak buat lawak, baca doa makan sket punye panjang mukadimah! Siap baca dengan penuh khusyuk & tawadduk! Dengan idgham sekali tuh! Kejam, owhhh... Tsk3...

Alamak! Lagik beberapa minit jer appointment tuh! Adeh3...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

4 comments:

lily lotus said...

hihi..menguji kesabaran ur husband ekk..janji dapat makan :D

azzey said...

Areleez: tu mesti ustaz 6 senawi py kelulusan tuh......hu3.....

ArELeEz said...

lily lotus,
ye la.. rase cam nak dush3! err.. tp, nanti b'dosa lak! ;P

ArELeEz said...

azzey,
bkn 6 jer.. lapanploh ratus senawi dah tuh! tp, sijil pendin' sbb xbayor yuran. dat's y jadik camtu tuh! ha3.. larikksss..!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google