SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, July 14, 2010

PASAR MALAM & GERBANG MALAM

Sebelah malamnye, we ols ke pasar malam. Bukan we ols jerk but, mak & family abang aku pun join sekali. A_bern jer takde sebab abah dia bawak gi Ipoh. Kitorang gi lepas Maghrib.

Memula, redah pasar malam dolu, nak carik makanan. Aku beli cucuk2, rangka ayam ngan hati ayam. Favourite tu, weh..! Sodap, owhhh... ;D Pastu, redah Gerbang Malam lak sebab mak ngan Kak Aneem nak carik tudung. Wa tukang kritik jer... Heh3...


~ Khusyuk betul mak mertua ngan menantu nih bersopping! Sampai tak sedar ade mamarazzi wooo... Ha3...

Mak aku beli tudung style baru, tudung pusing2 yang ade manik2 + labuchi2 kilat2. Buat pertama kali nih! Termakan hasutan Puan Menantu la nih! He3... Mak aku jenis yang tak sker if kita nak alter2 tudung dia cam nak belit2kan kasik jadik vogue da vass. Pastu, tak sker tudung yang banyak 'kerenah'! Mak sker yang sarung pastu, pin kat belakang tengkuk jer. Yang berpusing2 & bermanik2 camnie mak tak penah try lagik. Hopefully, mak akan pakai la... Fuh3!!! (Jampi nih! Hiks...)


~ Bese la kan... bila orang pompuan sibuk bersopping, orang lelaki kene la jadik baby sitter. Barulah umahtangga aman bahagia, gitu..! Ecewah! Tetibe... Hiks...


~ Encik nie dah blur2... Kasehannn... Ha3...


~ Aku tak blur, aku ok jer... Tapi, kaki dah start lenguh2 la kan...


~ Lip2 gediks, owhhh... bila suh posing...

Lepas sopping tudung, we ols masuk balik pasar malam sebab mak & my 'sayang' tak beli makanan lagik. Nanti kang, lapor, nangis2 plak kang! ;P


~ Beli 2 bungkus char kueteow nih. Terror wooo... brother nie masak... Siap berapi2, ko! Ngeri ah kak! Hu3... Sodap char kueteow yang bro nie masak. Next time buleh beli lagik. Owhhh... yeahhh...!

Malam tu, we ols sume anta mak balik. Plus, soknye ade kenduri doa selamat sket kat umah nenek aku. Kenduri sempena cukur jambul anak Pak Su aku. Ingatkan diorang sampai tengah malam. Rupe2nye, petang tu dah sampai dah pun... So, sempat la usha2 the newborn... Spiky hair tuuu... Cayalah! ;P


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

azzey said...

Areleez: jd ke mak beli tudung kat dlm gbr tu? ari tu dia mtk blkan kt cni...tp x d ms lg nih....

p/s: atin g ipoh ngan abah dia? kata abah dia accident.....nek apa?

ArELeEz said...

azzey,
jadik!

aah. jln2 ngan abg j. abg j xcident naik moto la.. ngan wife dia.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google