SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, July 14, 2010

BERKAMPUNG DI UMAH ABANG

Last Saturday, we ols berkampung kat umah abang aku. Tak plan pun... Cam spontaneous, gitu..! Actually, my 'sayang' dah janji nak repair bumbung umah abang aku. Yang aku lak dah janji ngan mak nak bawak beliau ke pasar sebab mak nak carik bahan2 mentah untuk kenduri doa selamat kat umah nenek aku (sok hari). Memula, mak ajak gi kenduri kawen kat Taman Cicely, after gi pasar. Tapi, aku cam malas la plak nak iron2 baju kurung bagai kan... So, aku ajak mak gi umah abang, buleh masak2 & makan2 sesama.

Lunch hari tu, memang totally mak aku yang masak. Aku tolong potong2 cam bawang, cili, sayur, etc2 jer. Menu of the day adalah nasik putih + masak lemak cili padi ikan termenung + ikan goreng + sambal kicap + sambal belacan + ulam buah putat ngan petai. Perrgghhh..! It's finger lickin' good, bebeh! Heaven... ;D

Sampai ke petang kitorang kat umah abang. Siap tertido2 lagik. Pastu, Kak Aneem buat minum petang lak. Makan-tido-makan tuuu... Abisla body aku... Hu3...


~ Alooloolooo... budak cinonet nie... Geget kang, ha..!


~ Best wooo... suap Odah nie... sebab dia takkan tolak punye..! Sume dia bedal! Tapi, body... maintain cinonet. Nie yang ah kak jeles nih! Hu3...


~ Lip2 tak join sebab dia membuta tak hengat! Dia nie memang payah nak ditidokan. Tapi, if dah tido tuh, memang tahap tak sedar diri punye..! Ko kacau la dia camne pun, dia tetap tak bangun. Ikut perangai sape la nie, ek? ;P


~ Hidangan minum petang... Aku tak larat dah nak melantak sebab mase lunch aku dah gigih bantai makan tak hengat! Walaupun dah petang, perut still ketat. Errr... korang tau tak camne nak longgarkan balik? ;P


~ Khusyuknye baca newspaper..! My 'sayang' camnie la kalau dapat baca paper. Tak toleh kiri-kanan dah...

Bile lepaking ngan family, rase cam cepat jer mase berlalu kan? Huuu...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

4 comments:

Ms.Lilies said...

confirm!!!!
menu aku sok gulai ikan...
haihhhh sedap la pulak

azzey said...

Areleez: Lip2 tu tido dpd pg ke?

ArELeEz said...

Ms.Lilies,
oo.. jgn lupa courier, ye! he3..

ArELeEz said...

azzey,
xla.. dr pukul 2++ p.m sampai pukul 6++ p.m pun xbangun lagik. hebat, owhh..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google