SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, December 24, 2009

D'HeNTiAn BaTu 8...

Sowy la, u ols... sebab tak berape berupdate blog aku lately nih. Buzy b wooo... Menensen jer aku! Huhuhhh..!

Hari tu, *frasa yang menunjukkan aku dah lupe the exact hari/date kejadian. Heh3...* abang aku bermurah hati. Beliau membelanja kitorang makan2 kat D'Hentian Batu 8/dalam bahasa pasarnye adalah Restoran Kapal. Sebab hape jadik name 'Restoran Kapal'? Hmmm... Bukan sebab Restoran tu dlm kapal/ade ciri2 kekapalan kat deco restoran tersebut but, kat sebelah restoran tuh dolu ade 1 kapal besor yang dibina. Tapi, kapal tu gagal di labuhkan ke dalam air atas faktor2 yang aku sendirik pon kureng pasti. Ade yang kata, kapal tu berpenunggu la... engineer kapal tu wat keje cam hampagas la... bla3... Macam2 spekulasi yang timbul. Kira kontroversi gak la sekejapan. Ha3... Tapi, skang kapal tu dah ok, dah belayar dengan jayanye... ;)

Disebabkan kontroversi kapal besor tu la yang menginfluencekan kepada name gelaran restoran kapal tuh. Kene tempias, gitu kan... Publisiti free la gak kan... He3...

Owhhh... tu kesah sejarah asal-usul name restoran tu la... Meh tengok lak hape yang aku & family 'langsaikan' kat D'Hentian nih. Heh3...


~ Memule, mesti la kene amik gambar keadaan sekeliling/deco2 restoran dolu. Ye la kan... nak tunjuk kat korang2 betapa vogue da vassnye restoran tuh! Ahaks2...


~ Nie la abang aku. Aku rase, ramai yang dah familiar dengan wajah beliau kot sebab aku selalu gak dok jaja muka beliau kat sini. He's not single & not available anymore! 'Sold out!' He3...


~ Ade ke patut mak & my 'sayang' kata penampilan aku macam rugby player malam tuh?!! Mentang2 la aku pakai t-shirt Canterbury... Hu3... Hape2 pon, aku adalah jelmaan Jonah Lomu female edition versi sopan lagik ayu. Ha! Amik ko! Muahaha...


~ Appetizer kami malam tu... fries wif mayonis + chilli sauce. Sekejapan jer dah abis sebab sume sedang kebuluran kot! ;P


~ Sape tak kenal nie??? Owhhh... ini adalah laichi kang lorrr... Sebut betul2... lai-chi-kang. Good...


~ Sutun goreng tepung. Dah ala2 cucur Adabi dah aku tengok. Yang nie pon sold out! Aku yang sold outkan. Ha3...


~ Kailan ikan masin. Aku dah pandai makan kailan la, weh! I just can't believe itlah! Owhhh3...


~ Telur bungkus. Dalam gambar nampak cam roti canai kan? Isk3... pelik2...


~ Tom yam campor...


~ Siakap 3 rase...


~ Ikan geruk2 bakar. Hape ke huduh sangat name ikan nih? Isk3...

Aku tak makan nasik. Diet konon! Ha3... Aku ratah sutun tepung ngan tom yam jer. Siakap tu ade la aku jamah sket2, part2 yang rangup tu, ha..!

Pas makan, we ols singgah kat Gerbang Malam. Saje jer nak cuci2 mata. Tapi, aku tak cuci mata jer coz aku 'cuci duit' sekali. Aku TER-berkenan kat 1 handbag tuh. So, aku grablah tanpa menoleh ke belakang lagik... Dari 30 hengget, aku ketuk mamat tuh jadik 25 hengget. Memule, aku mintak 20 hengget wif another handbag for free. Wakaka... Tak agak2 aku ketuk harga... Sesak napas mamat tuh! Risau lak aku kan... takutz mamat tu kene serangan angin ahmar plak kang. So, I agree wif 25 hengget = 1 handbag. Ye la... ye la... ;P


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

5 comments:

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

aku penah g restoran tu...siyes aku tasuke restoran tu sbb servis macam katak...lembab sembab..

UnGu VioLet said...

makanan semua lazat2.. fuh, terliur..

lily lotus said...

misteri gak kisah kapal tu ekk..

ArELeEz said...

alvin takda rumah harga 8juta story....,
ye! betul3!! dah la lembab, lauk sume cam manis2 jer. xkicklah! mlm tu sbb abang leez yg nak belanja makan kat situ. follow jer la..


UnGu VioLet,
cepat amik tisu! kang meleleh2 lak air liur tu. he3..

ArELeEz said...

lily lotus,
jgn biarkan diri anda.. diselubungi.. misteri.. ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google