SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, December 4, 2009

'OoO...... nUr KaSiH......'

Sila baca tajuk entry di atas secara menyanyi cam Yassin yg nyanyi lagu tema drama of da year (2009), Nur Kasih, ye..! Kasik feelin'2 sket! Hiks...

Bkn hape, u ols... penangan drama Nur Kasih la nih! Meninggalkan impak yg besor gak la kat rakyat M'sia. Cam citer Cinderella yg Haliza Misbun ngan Ahmad Idham b'lakon dolu la... Aku hengat lagik, time tu aku sekolah lagik kat SMSS. *Wah! Nak gak enterframe name sekolah! Ha3...* Mmg ditunggu2 la citer nih. Boardin' school, ptg2 *weekdays*, around 5 p.m kene turun, xbley dok hostel b'hulla hup cam org len coz ade main ptg la kononnye... Walhal, xde pon main ptg. T'pulang... sesape yg rase dia active-5, gi main la... Aku xactive-5 la... So, dok lepakin' kat tepi2 longkang sambil gelak2 xhengat! Owhhh... kenangan... Uiksss! Larik tajuk lak! He3...

Nur Kasih nie dah abis dah pon... Aku bkn la loyal follower drama nih. Ikut mood & ikut dan nak tgk. Tp, aku tau la serba sket pasal jln citernye sbb mak aku jadik story teller. Minat abis mak aku tuh kat Nur Kasih. Sesape pon xbley tukar chanel len di hari Jumaat, kul 9 p.m kat TV3. Mak aku conquer siap2 dah. Pastu, kalo ade scene yg agak2 xmenepati kehendak naluri mak aku, mula la mak aku pong pang pong pang, marahkan Kabir Bhatia. Dasat2... Muahaha...


~ Aku dah lame minat Tiz Zaqyah, since dia b'lakon as supportin' actress in Impian Ilyana lagik. Mase zaman2 Lydia Ibtisam (Ilyana) jadik starrin'. Tiz jadik senior kat UiTM Shah Alam. Pon pakai tudung. Cute jer aku rase... ;P Tiz nie kan... kalo pakai tudung senget-benget pon tetap cun! Cuba kalo aku yg pakai tudung senget-benget, hmmm... mesti... LAGIK CUN! Ahaks2... Awwsss!


~ Tiz versi free hair. Personally, aku prefer dia b'tudung sbb lagik cute aku rase & sgt sesuwai dgn suara dia yg lembut2 tuh. Kalo free hair pon cun gak tp, nampak cam ganaz2 sket la...


~ Starrin' of Nur Kasih...


~ Nie mase tgk last episode kat umah mak aku. Mase mlm wat bbq tuh. Ramai wooo yg jadik tuan director xb'tauliah time nih esp mase Adam balik kampong dlm keadaan kusut-masai tu, ha..! Dah cam bangla jual carpet lak aku tgk. He3... Asik2 ade jer mende yg m'halang diorang dari b'temu kembali. Mase Adam dengor pasal Nur & Aidil dari org2 kampong yg gigih b'gossip, pastu dia cam xjadik nak jumpe Nur, jenuh wooo Kabir Bhatia kene kutuk ngan seantero family aku. Ha3... Pastu, mase scene Sarah xcident kene hempap cermin, family aku sume terase sakitnye. Siap cakap, 'Adus! Dus2!' lagik, ko..! Feelin' tul! Hiks... Sib baik mlm tu xde org dtg beraye. Kalo x, mesti kene sumpah-seranah punyelah! Dlm hati la... Kui3...

*Credit to: TV3 & Pzanvmatpih




::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

7 comments:

Faizah_Haris said...

hahaha...akhirnya bis gak ceta ni.... cun kan kan kan tiz ni....suara lembutt mak aihhh....hehheehe tapi ada org tak suka sebab gambo2 panaz die tu...aghhh lantak laa...janji kiut hihihi

sue_eila said...

wahh peminat nur kasih :-), salam perkenalan

Lovely Emy said...

sebab nur kasih episod last masa hari raya haji, sedara mara semua berkumpul kat rumah..

best sgt tgk cerita ni kan :)

Solehah said...

yeeeeyyyyyy..akhirnya aku dapat bukak blog leez..lezz hang gunakan khidmat bomoh ka?hehe

ArELeEz said...

Faizah_Haris,
aah. abis sudah.. sah xde la mak leez tggu nur kasih every friday pasni. he3..

aah. cute sgt! suara pon lembut giler! bikin hati mak cik2 kat luar sane nak jadikkan dia menantu. ha2..

alaa.. bese la tu.. +, mmg dah lame org tau yg tiz tu 'panas'. tp, bile nur kasih malatops2, ade la org yg amik kesempatan. dah life dia gitu, biaq p la.. ;P

ArELeEz said...

sue-ila,
minat kat tiz & sker kat lakonan fizz fairuz jer..

salam p'kenalan to u too.. ;)


Lovely Emy,
tu la.. timin' baik punye..! he3..

besh2..

ArELeEz said...

Solehah,
omg..! really?? aku pon sgt b'bangga nih bile nampak name hang jadik p'ngomen! t'kedip2 mata aku! cam i just can't believe itlah! he3..

aku la yg jadik tok moh maa.. ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google