SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, December 3, 2009

ReGiSTeR sEkOLaH mEnEnGaH

Bkn aku yg register masuk sekolah menengah, ok! Tp, anak sedara aku, A_bern. Jgn salah paham lak kata aku baru nak masuk sekolah menengah. He3...

Baru2 nie, A_bern dpt 4A & 1B in UPSR. Quite m'berangsangkan la kan... Ade gak apply nak masuk boardin' school w/pon harapan adalah amat tipis sbb total bebudak yg dpt 5A adalah 40k++. Walhal, tempat yg ade di boardin' school lak adalah 6k++ jerk. Yg 4A nie, of cos la tipis harapan kan... So, di samping apply utk boardin' school, kene la register gak kat daily school. Aku suh sekolah kat sekolah yg ade hostel. But, she refused. Aku suh dok kat Kajang, dok ngan ibu dia, pon dia refused gak. Jenuh gak la mak & kakak aku pujuk, suh dok Kajang, tetap xmo. Nak dok ngan nenek katanye... Hmmm... malas nak pakse2, ikut sker hati ko lah... Janji belajar rajin2! Kalo x, aku seligi kang! Wah! Ade unsur2 keganasz-an di situ... ;P

Kakak aku xdpt nak registerkan anak dia sbb kene balik Kajang. So, aku & my 'sayang' la yg kene gi. Mak aku pon gi gak coz signature mak diperlukan utk sign kat ruangan p'jaga. Xtually, mase kat sekolah rendah, cikgu dah kasik form utk register kat sekolah menengah. Sbg syarat la kot. Tp, sekolah tu cam jauh & xde hostel. So, cancel & register kat sekolah len iaitu SMK Seri Perak. X-school of my 'sayang'. Bangga giler my 'sayang', ok sbb sekolah lame beliau jadik pilihan. Xabis2 dok jaja sekolah tu sekolah harapan negara. Isk3... Science S'ngor tu da best SBP tau! Gua xkepochi pon... humble jerk. SMSS di hatiku... Ha3...


~ Seblom sesi p'daftaran, kitorang singgah b/fast dolu kat Ribu2. Lapor, sehhh... Semedang jer aku lapor kan? Xpenahnye kenyang! He3...

Hape2 pon, aku tetap doakan yg t'baik utk A_bern. Harap2 ade keajaiban berlaku & rejeki memihak kpd beliau utk diterima masuk ke boardin' school. Aminnn...

::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

zai kulim said...

thanks wish zai...

ArELeEz said...

zai kulim,
ok. welcome! ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google