SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, December 1, 2009

AiDiLaDHa DTg LaGiK... (ePiSoD: kEnDuRi)

Kenduri arwah adalah belah tengahari. Xtually, di samping kenduri arwah, ade gak wat makan2 sempena meraikan/dlm erti kata len m'gumbirakan hati 1 of my cousin yg akan b'khatan. Kalo xsilap aku, beliau yg dimaksudkan dah pon b'khatan semasa entry nie dipublish.


~ Yg b'baju Melayuz ijo siap b'samping tu la org yg dimaksudkan. Name penuh: Muhammad Daniel Qayyum. Tp, mase kecik2 dolu, dia mmg kuat menangis. Seorg baby yg moody sgt2! So, nenek aku suh tukar name, jadik Ahmad Zikri. Petua katanye kan... Tp, tukar name secara lisan jer la... Dlm sijil kelahiran tak tukar hape2 pon. Konon2, nak cuba petua supaya dia tak selalu menangis lagik la. Sekali... hampehsz! Same jerk! Tak makan saman! Ha3...


~ Memule, panggil Zikri. Tp, lame2 panggil Ahmad Zikri. Pastu, pendekkan jadik Ahmad. Last2, Amat jer. Ha! Amik ko!

~ Muka Amat dlm gambar nie sket punyi baik lagik suci, gitu! Hakikatnye, pantang salah sket, mula la beliau menyelap xhengat! Bile ibu dia lak yg menyelap, trus kaku jadik batu! Ha3...
~ Aku sgt la lapor time nih. My 'sayang' yg jadik photographer. Tp, walau lapor tahap hape sekalipon, aku tetap tunggu my 'sayang', makan sesame. I kan isteri mithali, gitu kan... Plus, xde selera la kalo my 'sayang' xde kat sebelah..! Owhhh... ;P
~ 4 stooges... Heh3...
~ Yg paling kiri & paling kanan adalah adik-b'adik. Yg 2 org kat tgh adalah bkn adik-b'adik. Tp, sume cousin.
~ Sesi memotong ayam golek...

~ 2 ekor ayam golek wif fruities...


~ Ayam golek nie wat sendirik tau! Amir yg wat. Shedap wooo...


~ Nie pon Amir yg wat. Sungguh rajin bagi aku. Syabas to Amir..!
Aku nak war2kan kat sini yg Amir tu adalah cousin aku. Umur baru 17 tahun. Beliau mmg sgt interested dgn keje2 memasak. Selalu dpt offer/job utk masak lauk2 pengantin. Even, mase aku kawen dolu pon, dia gak la yg b'tungkus-lumus wat hidangan raja & ratu sehari. So, kalo ade sesape yg b'minat nak hire beliau, bley la email aku di areleez_dealova@yahoo.com. Harga pon b'patutan. Plus, masih bley negotiate... ;)
*B'sambung...



::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

6 comments:

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

alahai...apasal time aku nak khatan dulu takda ayam golek???

Sharinginfoz said...

sodapnya makanan..... dah makan potato 2 bungkus dah,....

ArELeEz said...

alvin takda rumah harga 8juta story....,
eh2! xde, ek? tipulah!


Sharinginfoz,
makan mmg sodap! he3..

lily lotus said...

wahhh..dah macam raikan pengantin plak :D

cik EPAL said...

sedapnya makanan ;)

ArELeEz said...

lily lotus,
pengantin cilik yg xde pasangan. he3..


cik EPAL,
owhh.. super shedaplah! ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google