SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, February 4, 2010

FaMiLy VaCaTiOn (EpiSoD: jOm NaiK fEri)

Turun jer dari Bukit Bendera, we ols terus mencarik jeruk kat Pasar Chow Rasta. Kitorang tak tau pon tentang kewujudan pasar nih. Pas roger2 Kak Ngah & En. Sukeri, tanye lokasi bagai... akhirnye, dapat gak sampai pasar tuh. Hiruk-pikuk tempat nih. Ramai orang!

Kitorang beli jeruk campor2 dalam 15 plastik. Ade yang sekilo, ade gak yang 500 gm. Murah jerk, sekilo 7 hengget. Korang buleh amik sendirik/suh mak cik-pak cik yang jual tuh amikkan.

Selesai beli jeruk, we ols terus headed ke terminal feri. Roger2 abang aku, rupe2nye diorang dah nak masuk highway. Jenuh nak kejor nih!


~ Berselisih dengan Feri Pulau Payar.


~ The vehicles...


~ Kaki A_bern tu terkehel ke hape ke kan... Muahaha...


~ Banyak tul kapal2, bot2, perahu2, etc2... Rase cam nak mintak sejibik plak! Hiks...


~ Geli-geleman gak kaki coz takutz tetiba tsunami. Who knows kan..? Alhamdulillahhh... selamat sampai...


~ 'Awan Dania...' Heh3...


~ Bye2 Penang... Sob3...


~ Aku nie sebenornye ngeri nak tengok big ship but, ntah kenape dok gigih gak nak snap gambar kapal besor gedabak nih?!

Rase sekejapan jer naik feri nih. Sedar2 jer dah sampai seberang. Walaupon penat, aku tetap gigih nak temankan my 'sayang' yang dok drift. Bajet mithali la konon..! Pui! Ha3...

Abang aku call, suh kitorang terus ke Ipoh. Means, takyah masuk Kuala Kangsar coz diorang pon dah nak kuar dari Kuala Kangsar. Sampai Ipoh kul 7.20 p.m. Sedang2 eloklah semayang Maghrib dolu kan... Pastu, kitorang pekena Char Kue Teow kat Padang MBI. Perrgghhh..!!! Terbaiklah..!

Kesimpulannye, family vacation nie memang syiok. Walaupon agak penat tapi, berbaloi2... Pasni, we ols plan nak ke Eagle Ranch, PD lak. Insyaallahhh...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

lily lotus said...

syoknessnya jalan2 gini...

ArELeEz said...

lily lotus,
yupp! ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google