SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, February 16, 2010

JuN's WeDd

*Sambungan entry 'Makan2 @ Gombak'

Aku bangun awal. Paling awal, of cos la my MIL kan... Aku kira jatuh di tempat ke-2 la... Aku tak sker bangun lambat if nak gi jalan2/vacation/sort oflah... coz kalo aku bangun lambat, aku jadik kelam-kabut & terus jemm, tak tau nak watpe?! Tak pon, sure ade jer mende2 yang tertinggal. Tapi, kalo coti dok umah, tak gi mane2, memang secara automaticnye aku akan jatuh dalam kategori bangun lambat tahap tak hengatlah! Ha3...

We ols bertolak kul 9 a.m. Tak singgah mane2 dah, terus jer. Plus, dah breakfast kat umah Awa. Aku hengatkan, bile dah masuk area Karak tu, dah dekat dah ngan umah pengantin. Rupe2nye, jauh lagik, dowhhh... Jalan bengkang-bengkok tak hengat! Selekoh tajam giler! Ngeri mak, noks...! Ngeeeeee.........!

Akhirnye, sampai gak kitorang. Owhhh... btw, yang kawen nie adalah adik Kak Ti, Jun namenye. Antara gambar2 pengantin yang sempat disnap adalah seperti berikut:-


~ Shame2 cat, gitu..! Ecewah! Over lak ah kak..! ;P


~ Pencak silat pon ado, ko..!


~ Hait2! Hep2! Hiyarrkkhhh2! Watchaaa..!!!


~ Isk3... cam nak flying without wings pon ado gak nih! Kungfu Hustle ke hape ke kan... Ha3...


~ 'Ke kanan... pusing!!!' Tettt...! ;P


~ Menuju ke singgahsane pelamin wif para pengiring yang gagah perkasa... Ecewah!


~ Cantik baju Jun. Make up pon tip top!


~ Get ready to lalu bawah pedang. Jeng3...


~ Aacara wajib bagi perkahwinan seorang Navy/tentera2 iaitu lalu bawah pedang. Apsal aku kawen dolu tak lalu bawah pedang, ek? Mane aci maaa...?!! Errr... My 'sayang' tu Navykah? Atau askar wataniahkah? Owhhh...


~ Alooloolooo... Terpejam lak mata pengantin. Hiks...


~ Lepas lalu bawah pedang...


~ The newly wedd, Jun & Hamka...


~ Hamka nie Navy, Leftenan Muda kalo tak silap aku. Jun lak adalah seorang cikgu, mengajar kat Sarawak.


~ 'Renjis2 dipilis, Ditepungi la tawar, Hai beras kunyit ditabur, Disiram si air mawar... La3...' Ecewah..!

Pas tengok diorang bersanding, kitorang pon mintak diri la... But, still sempat tengok Segmen Lucky Draw. Unik gak cara segmen tu dijalankan. Guest2 diberikan towel Good Morning yang tertera nombor tertentu. Nanti, emcee akan call out nombor yang dicabut. Towel sape yang kene ngan nombor yang diannounce oleh emcee tu, buleh la gi claim hadiah. Yang syiok & kelakornye, kitorang free2 jer dapat 2 hampers coz Kak Ti jadik cable. Amik hadiah yang orang tak claim & terus kasik kat kitorang. Muahaha... Hape2 pon, thanx la to Kak Ti. ;)

On the way balik, hengatkan nak naik Genting. Tapi, my MIL & abah nak balik terus. Penat katanye... Hu3... Ah kak sedey nie... Sob3... :( Lain kali la kot naik Genting...

Kul 8 p.m, we ols sampai umah. Alhamdulillahhh... selamat hendaknye... Bulan 6, plan nak ke Kedah lak. Harap2, perancangan berjalan lancar... Aminnn...


*TAMAT


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

asal takda gambar nasi minyak??

ArELeEz said...

alvin takda rumah harga 8juta story....,
sbb 'nasik minyak' tu takmo posing. ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google