SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, February 8, 2010

AkTiViTi HaRi AHaD

Hari Ahad... iaitu semalam... abang aku roger2, ajak ke Padang Speedy, breakfast together2. Memule cam malas2 jer nak join kan... Sebab rase cam tido tu lagik cantik, menarik, tertarik, da bomb lagik kan... Tapi, bile dengor jer abang aku nak belanja, berdesup mandi! Muahaha... Keji, tak buleh blah sungguh la ko nie, noks..! ;P

Pas breakfast, kitorang ke umah baru abang aku kat Pekan Baru. Nak mintak tolong mengecat katanye... Tak lame lagik nak pindah la tu kot.


~ Aku pakai spec old skool aku dolu2. My 2nd spec. Start pakai mase form 4. Zaman2 tu, sesape pakai spec pesen nie dah kira cool abis la... ikut trend la konon kan... Harga: RM 110. Mahal wooo... to me la coz mase tu kan zaman 'poket kempis' lagik kan... tak mampu nak sara diri sendirik pon lagik... Terpaksa pakai coz my current spec tertinggal kat umah mak la. Aku nak drift coz my 'sayang' still not feeling well kan... Nak tak nak, kene gak sarung spec old skool nih. Janji nampak jalan.


~ Ibu & anak yang bersemangat.


~ Tarian kuda kepang ke barongan nih? Semacam jerk..! Ha3...


~ Lip2 yang poyos! Sker sangat main sapu2 sampah ngan penyapu merah kat belakang tuh.


~ 'Hape yang penting... kejesama2... La3...'


~ Uikksss! 'Sensored' la plak mak lang nih! Muahaha...


~ Amboi3..! Posing tak hengat korang, ek!


~ Ecewahhh..! Tersenyum simpul budak mok2 nih bile orang tala camera kat dia. Ha3...


~ Gediks, owhhh... A_bern. Orang lain sibuk mengecat, dia lak sibuk berposing sakan. Isk3...


~ Gigih mak aku kan?


~ Ooppsss..!!! ;P Gediks coz dah dapat current spec. Mak bawakkan. Tq, mak... Love you lah! Hiks...


~ Tukang cat yang diimport khas. He3...

Kitorang tak tunggu sampai sume abis siap cat. Mintak diri coz my 'sayang' nak rest. Pastu, tambah reason kata nak kemas umah sebab umah adalah bajet seperti kapal Si Tanggang dilanggar todak hendaknye... Tunggang-terbalik cam orang ade anak 10! Muahaha...

Aku bukan nak ngelat, ok! But, memang aku kemas umah. Siap mop2 lantai lagik, ko..! Rajin tul! Bini sapa la nie..??? Ahaks3...

Kul 2 p.m, diorang menyinggah kat umah aku coz dah deal nak lunch kat sini. Tapi, aku masak nasik jer. Lauk2 sume abang aku tapau. Petang lak aku goreng samosa, karipap segera ngan french fries, wat kudap2 minum petang. Kul 5.30 p.m, we ols anta mak & A_bern balik. Pastu, gi umah my MIL lak, anta makanan ikan. My MIL pelawa lak makan bihun goreng Cik Am. Sodap la plak! Abis aku makan 1 polistrin tuh!

Ketat ya hamat perut aku semalam. Larik diet... Hu3... :(


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

4 comments:

Elyn said...

ramai tul tukang cat..... siap cepat tak tu?? hihi

Solehah said...

ramainya ber cat2 ..4 sure cpt siap..

ArELeEz said...

Elyn,
ramaii... buleh masuk m'sia book of record woo.. ha3..

cepat gak siap sbb memasing cam komited jer kan.. cewah! ;P

ArELeEz said...

Solehah,
he3...

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google