SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, February 24, 2010

TUGASAN KETIKA ON LEAVE

Hari nie, aku coti. Walaupon coti, aku tetap ade tugasan iaitu bawak mak & nenek aku ke spital. Mak ade appointment wif doctor. Nenek lak baru nak wat pemeriksaan kesihatan coz lately dia batuk2. Jenuh mak aku pujuk suh gi spital, nenek takmo. Bese la... orang tua kan... Diorang memang ngeri sket kalo bab2 spital nih. But, mak aku keep going pujuk nenek. Akhirnye, nenek mengalah... 'Mengalah tak bererti lemah, nek!' Owhhh... tetibe... ;P

Dari petang semalam, mak, nenek & A_bern dah berkampong kat umah aku. Senang. Pagi2 terus jer ke spital. Riuh la kejap umah aku semalam. Bila la umah aku nak riuh dengan bunyik suara baby nangis nih? Hu3... Sob3...

Alaaa... syahdu la plak kan... Tukar topiklah! Hmmm... mak mintak cadangan, nak masak hape for breakfast?! Sepantas kilat my 'sayang' request mintak mak masakkan nasik lemak sebab beliau dah addicted kat sambal tumis ikan bilis ciptaan mak. He3... So, pagi tadi we ols breakfast wif nasik lemak la... Sodap, babe..! Makin membiak2 la lemak2 yang ado..! Hu3...


~ Aku dah siap nak ke spital. Kitorang kuar dalam pukul 8.30 a.m camtu la... Ujan lebat wooo... Dari malam tadi. Lena betul ah kak tido sampai tak hengat hape dah?! Mak ketuk2 pintu suh bangun mandi + semayang Subuh baru ah kak tersedar. Rase cam mimpi2 jer... ;P Skang nie memang syiok sangat kalo ujan turun coz sejuk la sket kan... Kalo tak, membahang panasnye! Mintak2, malam nie ujan la lagik... Aminnn...


~ Nenek pon dah siap. Serba ijo lagik, ko! Kelazzz nenek aku! Ahaks3...

Bapak la ramai orang kat spital. Mata aku dah kelat2 mase dok tunggu turn mak & nenek. Penangan nasik lemak la nih! Huwarrgghhh...!!! Ngantuksnyeee lah haiii...!

Tengah dok tunggu doctor panggil nenek aku, ade kejadian yang berlaku. Aku pelik, apsal la sume orang yang ade kat situ tengok ke luar tingkap, kat belakang aku? Nenek aku pon! Hape lagik..?! Aku pon nak tau gak kan... Aku usha2 la..! Rupe2nye, ade kekecohan yang sedang berlaku kat luar. Siap panggil bapak polisi bagai...


~ Situasi tegang tersebut buleh dilihat seperti dalam gambar di atas, kat area yang aku tunjuk pakai arrow & aku bulatkan tuh. Tempat kejadian: Parking lot. Ade 2 Chinese men tengah bertekak dengan beberapa orang yang berbaju cam public but, pegang buku cam buku saman polis tu, ha..! Pastu, ade sorang bapak polisi dok tenang2kan Chinese men tuh. Lame gak kejadian nie berlaku. Ade la dalam 30 minit.Siasat punye siasat, rupe2nye si Chinese men tuh smoking kat area spital. Pastu, park keta kat parking lot untuk motor. So, kene amik tindakan la... But, Chinese men tu tak puas hati. Tu yang diorang wat kepochi tu..!

Muka ganaz jerk mamat2 tuh! Isk3... cam samseng Kampong Dusun jerk! Ko kalo dah tau takmo kene hape2 tindakan yang ko gi smoking kat spital tu watpe? Saje jer carik nahas! Kan dah kantoi! Berani buat, berani tanggung la..!

Moral of the story: Quit smoking! Don't drink & drift!

Sekian...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

Solehah said...

oo..ni la tugas leez..
dah salah jangan la nak berlagak kan..haihhh

ArELeEz said...

Solehah,
ye! tugas paling hebat! he3..

aah. mengong jer mamat2 tuh! dah slh, terima jer la hukuman kan?

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google