SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, February 1, 2010

FaMiLy VaCaTiOn (EpiSoD: pEnAnG, HeRe We CoMe!)

Aku dah sampai umah. Fuh! Penat wooo... But, walaupon penat, still syiok coz dapat gi vacation ngan family members. Plus, bukannye selalu dapat peluang camnie kan... Coz memasing busy b ngan tugas hakiki. Bile dapat peluang keemasan camnie, memang we ols gunakan sepenuhnye. Tiada kompromi! He3...

Aku nak sambung citer vacation. Besh la lepaking kat umah Pak Ngah Sudin. Tak kering gusi dibuatnye coz Pak Ngah memang sker wat kelakor. Mulut dia cam bertih jagung. Ade jer mende yang nak disembangkan. Syiok2..! Mak Ngah pon besh gak coz watkan kitorang breakfast yang marvellous2 tuh! Kenyang, sehhh..! Terima kasih yang tak terhingga diucapkan untuk mereka sekeluarga...

Lebih kureng kul 10++ a.m, we ols gerak dari umah Pak Ngah. Kami nak ke Penang. Kalo ikut plan asal, we ols nak ke Selama. Tapi, cancel di saat akhir coz of sebab2 yang tak dapat dielakkan.


~ Owhhh... Penang, here we come lah! ;)


~ Sepanjang vacation nih, Lip2 takmo berenggang dari aku & my 'sayang'. Asik nak bermanja2-an jerk. Suh dok belakang pon tak nak. Asik nak berkepit jer ngan aku kat depan, dok atas riba aku. Dan2 tu gak aku dok feeling2 ibu mithali, ko! Ha3...


~ Traffic pon ok jer... Perjalanan berjalan lancar.


~ Yang tinggi tu adalah Komtar. Ecewah..! Macam la u ols tak tau kan... ;P


~ Restoran The Ship, Batu Ferringhi. Agak2, kalo aku bawak The Ship nih gi opis as my official transport, korang rase2 hapekah yang bakal terjadik? Heh3...


~ Amik gambar ramai2 kat replika meriam. Aku jer nan ado sebab jadik photography maaa... Huuu...


~ Takpe2... Pastu, baru aku buleh posing sorang2. Eh2! Sejak bile plak ade 'makhluk' kat atas meriam tuh? Isk3... kaco daun tul lah! Chaittt!


~ Hape punye 'L.O.V.E Statue' daaa... Senget-benget, condong, ntahhape2ntah! Muahaha...


~ Singgah kat Pantai Batu Ferringhi. Turn mak aku & nenek lak berposing.


~ Aku teringin nak naik mende alah nih. Tapi, bile dipikir2kan balik rase cam geli-geleman la plak tapak kaki nie. Huuu...


~ Aku rase gambar nie cun coz terang & jelas. Tapi, jauh sket la... Lip2 takutz ombak, ok! Naik lift pon dia takutz gak. Kemain suh papanye dukung. Siap pejam2 mata lagik tuh! Minah gayat budak kecik yang sorang nih...


~ Aku & A_bern @ Batu Ferringhi...

Disebabkan kepanasan melampau & badan pon dah sweating, kitorang decide nak check-in dolu. Kitorang stay kat Seri Malaysia, Bayan Baru. Rehat2 + mandi2, kasik wangi2 sket. Petang tu, kitorang ade aktiviti menarik lagik mencabar. Hapekah aktiviti yang aku maksudkan tersebut? Owhhh... yang tu kena la... tungguuuuuuuuuu.......... entry seterusnye, key! ;)


*Bersambungan...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

5 comments:

Solehah said...

the ship tu cam titanic la plk..hehe

ArELeEz said...

Solehah,
lebih kureng la.. tp, b'ganda2 titanic lagik besor maa..

Sarah Zulkefli said...

salam..nice blog sis :))
jemput follow blog saya kembali..tq

Sarah Zulkefli said...

salam..nice blog sis :))
jemput follow blog saya kembali..tq

ArELeEz said...

Sarah Zulkefli,
tq, dear for droppin' by..

owhh.. sure2. tungguuuu....

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google