SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, February 20, 2010

NASIK AYAM MASTAN GHANI

Semenjak 2 menjak nih, sker betul aku makan nasik ayam. Tapi, penah ke aku tak sker, ek? Rase2 cam sentiasa sker jer... dolu, kini & mungkin selamanye... He3...

Alaaa... camnie... maksud aku, lately, kalo nak tapau lunch, mesti aku tapau Nasik Ayam Mastan Ghani. Mastan Ghani nie kedai mamak. Sungguh fofular kat sini. Kalo ade orang sini yang berstatus anak jati tapi, tak tau pasal kewujudan Mastan Ghani nie, memang tahap buleh kene buang daerah la... Ha..! Dasat tak dasat tuh..?! Means, kalo sebut jer Mastan Ghani, mesti orang dah buleh imagine lokasi kedai tersebut. Actually, speseltynye adalah mee rebus & rojak. But, skang diorang dah advance, dah tambah menu. Nasik ayam ado... nasik beriyani pon ado..!


~ Nie la menu lunch aku pada hari Khamis. Ayam yang memang khas untuk nasik ayam dah abis. So, diorang buh ayam goreng. Aku ok jer... Janji ayam..! He3...

Sebab2 kenape aku sker beli tapau/makan nasik ayam kat sini adalah seperti berikut:-

1) Senang aku nak singgah beli. Drive jer kuar opis, masuk kat simpang 4 ade traffic lite, pastu terus jer... Isk3... macam la korang buleh imagine kan... Ha3... Maksudnye, aku takyah nak pusing2 ke hape... coz sejalan jer dengan jalan nak balik ke umah. Senang di situ..!

2) Sambal a.k.a sosnye sodap. Kalo makan kat situ, aku selalu mintak extra sambal. Rase cam nak tapau bawak balik pon ado gak! Pastu, rase cam nak mintak resepi kat diorang pon ado..! Owhhh... over la pulok..! Hiks...

2 tu jer sebab-musababnye. Wah..! Siap kasik point, ko! Kelazzz ah kak, noks..! Awwsss2..!!! ;P


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

4 comments:

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

terbaik...yang paling sedap kat area barada tu..

ArELeEz said...

alvin takda rumah harga 8juta story....,
oo.. kat area masjid lame tu, ek? yg kat taman intanova pon besh gak!

Solehah said...

ayam goreng tu nampak sedap

ArELeEz said...

Solehah,
bkn nampak jer.. mmg sodap pon! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google