SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, February 18, 2010

MeRiAHnYe CnY..!

Bile dah pindah nie, baru la aku experience sendirik kemeriahan CNY. Ye la kan... dolu aku dok kat taman perumahan yang komunitinye sume Melayu. Mane ado CNY nie sume. Tapi, kat sini, komunitinye equal. Means, nisbah penduduk Melayu: Cina: India adalah same/lebih kureng jerk. CNY adalah 1st perayaan since aku dok sini. Deepavali, Aidilfitri, Aidiladha, Krismas sume tuh, lom tau lagik camne keadaannye?!

Kat sini, malam2 still ado lagik yang main mercun. Dam2 dum di sane sini. Tak tau la memang Chinese yang main/kaum lain. Tadah jer la telinga nih... dengan harapan, abis jer CNY nie dah takde la bunyik2 tuh. Plus, takde la sampai tetengah malam pon diorang gasak main mercun gak. Means, tak kaco tido jiran2 la...


~ Deco lampu kat umah my Chinese neighbour. Tak sempat lagik aku nak berborak + bermesra alam ngan uncle & auntie sebelah umah aku nih. I busy bee la, noks..! Setakat angkat2 kening, angkat2 tangan jer la... ;P


~ Macam2 pesen lampu ado! Yang berjuntai2... yang bulat2... tanglung... bla3...


~ Yang nie deco2 kat umah Chinese depan umah aku. Lampu dia tak berkelip2/tukar2 warna bagai... But, static jer. Berjurai2...


~ Nie la natijahnye kalo amik gambar semase keta sedang bergerak. Kembang semangkok jer... Huuu...

Meriah jer tengok umah diorang yang terang-benderang, macam2 lampu diorang buh. Lantak la... asalkan mereka bahagia. Plus, diorang yang bayor bil elektrik pon... Bukannye mintak duit aku kan... So, sker ati merekalah...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

4 comments:

Eye_nee said...

Salam ziarah...wah meriah tul lampu2 tu...

ArELeEz said...

Eye_nee,
salam ziarah.. meriah xhengat! he3..

Solehah said...

wei..nnt jiran hang marah hang amik gambo lampu dorg

ArELeEz said...

Solehah,
alaa.. hang jgn la bgtau diorang.. ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google