SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, June 21, 2010

KURSUS INDUKSI UMUM (EPISOD: STUDY3!!!)

Seperti yang you ols sedia maklum, setiap penjawat awam musti disahkan jawatan dalam tempoh 3 tahun percubaan. Salah 1 syarat untuk sah jawatan adalah wajib hadir Kursus Induksi. Dalam kursus nie, setiap peserta perlu lulus dengan melaksanakan setiap tugasan yang diberikan & mematuhi arahan yang ditetapkan. Wah! Dah kuar dah ayat skema ah kak! Ha3...

Same la jugak dengan Kursus Induksi yang aku pegi tuh. Markah diberikan melalui beberapa aspek/bahagian iaitu 40% dari ujian, selebihnya dari public speaking, peer rating, assignment by group & individual & kehadiran. Malam2 terakhir sebelum ujian tu, kitorang diberi mase untuk settlekan assignment & study hape2 yang patut kat dalam dewan.


~ Kitorang dok dalam group. Tekun sungguh group aku kan especially Bob? Hiks...


~ Yang tengah senyum, pakai tudung hitam tu, name dia unik sket tau! Noor Cahaya... Sedap kan?


~ Flying kiss sket! Mmuahhsszzz..!!! ;P


~ Ade yang dok buat assignment & ade yang dok study handouts yang consultant bagi tuh. Group assignment kitorang dah siapkan awal2. Yang individual, tinggal Bob ngan Kak Ieda (baju ijo-hitam) jer yang belum submit. Aku, Noor & Farah (tudung coklat) awal2 dah hantar. Senang citer! Malas nak pikir2 dah! Buleh concerntrate ngan study. Study la sangat... Study 5-6 minit, pastu boraknye berminit2. Ha3... Farah tu 8 months preggie. Dia pun cedok la experience Kak Ieda ngan Noor pasal deliver baby nih. Aku tumpang dengor, pastu gelak2 tak hengat! Rase ngeri ade, rase kelakor pun ade. Sampai tak perasan yang Bob pun tumpang dengor secara tak langsung! Ha3... Cian Bob... Terganggu mental beliau nak sudahkan assignment. Hiks...

Soknye, kitorang ade sesi fotografi lak.


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

syeka sweetheart said...

sila grab ur award skrg..
ehehehe

ArELeEz said...

syeka sweetheart,
owhh.. ade award, ek? wokeh! i'll grab it! ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google