SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, June 28, 2010

AKU & JUBAH???

Macam tak pecaya... tapi, sila pecaya, ye... bila aku pakai jubah gi kenduri. Serius! Memang macam mimpi! Sebab dah 27 tahun aku bernapas kat bumi Tuhan nie, tak penah sekali pun aku pakai jubah if nak gi mane2! Penah la sekali kot... Tapi, tu pun mase perform lagu nasyid ngan classmates aku, zaman2 school dolu. Sebab diWAJIBkan! Tak buleh tidak, kene la pakai... Yang tu kira tak aci la sebab cam terpaksa gitu kan... What I mean is, yang aku memang nak pakai sendirik, gi jalan2/attend majlis kenduri. Memang tak penah! Mak aku ade gak kasik hint2 suh aku pakai jubah tapi, anak dia nie jer yang tak berapa nak insap lagik. Adeh3...


~ Peace, bebeh! Amacam, you ols? Buleh blah tak aku pakai jubah? Ahaks3...


~ Pakai jubah tu mase gi kenduri kawen anak kawan sekampung mak aku. Elok2 we ols nak balik, pengantin lelaki sampai. Sempat la snap gambar sekeping 2... Tu pun gambar pengantin lelaki jer... Kose nak patah balik tengok acara bersanding! Perut dah santak tak hengat sebab makan adalah secara over-loaded! Hu3...


~ Muda belia lagik pasangan pengantin nih. Yang pompuan baru dalam 19 tahun gitu. Yang lelaki nie pun cam area2 awal 20's la kot... Dah jodoh sampai awal kan... Redha jerlah...

Terase seperti, pompuan di bawah lindungan Kaabah la pulok wearing jubah! Hiks... Poyos! Actually, tu jubah mak aku. Al kisahnye... aku cam malas memula tu nak gi kenduri. So, aku gi umah mak aku without bawak baju kurung. Tetiba Amir kata, ade lauk daging masak kicap yang best! Secara magicnye air liur jadik kecur! & secara magicnye gak aku ajak my 'sayang', mak & A_bern gi kenduri tersebut! Tu yang selongkar2 closet mak aku tuh! Jumpa jubah nie, terus aku pakai tanpa kompromi.

Ayu tak aku in that jubah? Heh3...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

5 comments:

no need to reveal said...

comel2 hehe...ingatkan ade apa2 tadi pakai jubah hehe

ArELeEz said...

no need to reveal,
mekacih2.. propa jer lebih.. he3..

RaFFLeSiA MeRaH said...

ok jerr...cunnnn....

ArELeEz said...

RaFFLeSiA MeRaH,
cun, ek? owhh.. tq2.. ahaks3..

J@J@ / Bini The Rock said...

ok la sesekali bertukar kulit kan..heheh!! feeling2 preggy gitu...

saya dulu time jd pelajar mmg ada hari2 yg kena pakai jubah! Ya Allah..kemain litup bagai..sopan & ayu...
tp sekarang ntah mana jubah tu ku sumbat gaknya! Mgkn Mak Menti dah pakai kot!!

hak hak hakkk! xP

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google