SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, June 21, 2010

KURSUS INDUKSI UMUM (EPISOD: BLUES TAK HENGAT!)

9 hari jadik 'orang pulau', dah cukup buat aku rase tak buleh blah! Windu sangat2 kat my 'sayang' & kat mak aku. Sib baik la everyday & everynite my 'sayang' call, pengubat windu... Plus, on day 5, my 'sayang' ade datang jenguk, hantarkan lappy & bawakkan balik baju2 kotor. Dapat la aku buat assignment dengan jayanye. 'Thank you so much, B... Jasamu dikenang... Nanti Leez belanja roti benggali inti kaya ngan kelapa, ek! Hiks...'

9 hari tu rase cam 9 tahun, owhhh... Tahap blues aku pun makin hari makin meningkat percentagenye. Sampaikan, kejap2 aku belek2 schedule... tak sampai sejam, aku belek lagik sebab nak tick agenda yang dah settle & countdown hari balik. Parah tak parah tuh?!!


~ See! Sume aku tanda. Once abis jer satu2 slot/class, aku akan tick, besor2, kasik nampak. Pastu, kira la lagik berapa hari, berapa jam, berapa minit nak balik. Blues tahap gabanz! Sadis kan? Uhuks3...


~ Pen kenangan... Consultant kitorang adalah from Tenaga Hi-Tech. Thanks a lot to Puan Maryani & Cik Farhana...


~ Senyum pun cam kelat2 jer... Hu3...


~ Time makan pun kalau buleh nak belek2 fail. Bukan nak belek notes/handouts yang consultant kasik tuh but, nak belek2 schedule, pastu nak menghitung hari nak balik. Hu3...


~ Walaupun blues, aku tetap khusyuk! Moral of the story nih! Heh3...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

12 comments:

RaFFLeSiA MeRaH said...

akak pun same camtu gak...tiap kali kursus lame skit, mula la belek jadual....ahaksss....memg jenis x suka berkursus punnnn, tu pasal waktu singkat terasa lame bebenorrr....

ravishingpeacock said...

sabo u hehe

azzey said...

Sanmelah...wa induksi dulu pong 10 hr gak..rs lama sgttttttttt.. dh le ala2 rekrut..x sudah2 dgn kawat.....he3.....tp turun gak 1 kg seminggu induksi...hu3...

ArELeEz said...

RaFFLeSiA MeRaH,
same la.. tp, if my 'sayang' ado sekali, kursus selama lapanploh hari, lapanploh mlm pun buleh! he3..

ArELeEz said...

ravishingpeacock,
ye2.. huu..

ArELeEz said...

azzey,
uiks! siap ade marchin' tuh! tu induksi ke btn?

azzey said...

Areleez: Tu lah dia induksi by Penjara......ha3....

ArELeEz said...

azzey,
uiks! xagak2 tuh!

azzey said...

Areleez: Baru ko tau....Means yang keje penjara & yg seangkatan dgnnya ni...INSAN2 TERPILIH AJE TAU.....ha3...

ArELeEz said...

azzey,
t'pilih ke hape..?! tu m'dera namenye tuh! isk3..

azzey said...

Areleez : Bkn mendera.....tp bg kesedaran....:P

ArELeEz said...

azzey,
what-ever..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google