SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, June 25, 2010

25 JUN 2010 = COTI..! YEE HAAA..!

25 Jun 2010 = coti! Bukan public holiday, hokay! But, aku yang isytiharkan coti rehat untuk diri sendirik atau dlm bahasa Sanskritnye, aku adalah coti hari nie. Heh3... Syiok2... Buleh membuta sampai urat tengkuk tegang2 + bersimpul2... Tak pun, sampai kepala fenin rase cam nak hantuk2 kat dinding tapi, tak berani hantukkan... Hu3...

Takde maknanye nak membuta la, you ols..! Kose ah kak! Actually, aku gi spital, ade appointment lagik. Takde la appointment sangat pun... Amik darah jer... Pastu, baliklah. If takde hal, sure aku tak amik coti. Baik aku sudahkan keje2 yang cam Gunung Tunggal kat opis tuh. Semak hokay, mata ah kak tengok keje2 yang menimbun tuh! Nak bernapas pun cam tak lepas2. Hu3...

Pagi tadi, kuar umah pukul 8.30 a.m. Sampai spital pukul 8.40 a.m. Ding-dong, ding-dong... pukul 8.50 a.m siaplah amik darah. Wah! Pantas, owhhh... I like..! ;) Pastu, my 'sayang' ajak breakfast kat Medan Selera Padang Speedy. Nak pekena nasik lemak ikan masin. Mengidam, owhhh... Hiks...


~ Tarat tat taraaa... Aku just amik sambal ikan masin, kacang tanah goreng ngan sayur kacang panjang jer. Tu pun dah nikmat, bebeh!


~ Bab air, fail sket sebab aku order teh o panas. Tapi, yang sampai teh susu panas. Sib baik mood gua tak panas hari tu. Sedang2 elok jer... So, takdelah nak merungut2 ke hape ke kan... Aci belasah jer la...

Mase nak jalan balik menuju ke keta, we ols nampak banner kat pagar MPTI kata sewa tapak untuk bazaar Ramadhan akan dibuka on Julai. Dengan secara magicnye idea nak meniaga datang! Memang magic sebab tetibe jer kan... Siap planning2 lagik, sape yang nak jaga... nak jual hape... modal la.. bla3... Tak ke magic tu kan? Kan2..???

Nak meniaga... tak nak meniaga... Nak meniaga... tak nak meniaga... Pikir2... If jadik kang, korang jadik customer aku, ek? Secara WAJIB & secara REGULAR. Pastu, kalau tak sodap, jangan nak kepochi2 ke... merungut2 ke... masuk dalam Aduan Rakyat ke... Gua babap kang! Dok diam2 sudah! Tapi, if sodap, korang buleh bergebang kat orang kampong, sampai tahun depan pun takpe! Pastu, suh Majalah 3 ke... Jalan2 Carik Makan ke... Warung kite ke... datang buat liputan langsung! Ha... amacam??? ;P


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

9 comments:

J@J@ / Bini The Rock said...

Hang nak meniaga apa ni beb??

ayam percik kaaa???

azzey said...

Areleez: Gud idea tuh !!! suh mak wat nasi lemak ke.....masak lauk2 ke....karipap ke....mesti blh jalan punye...

ArELeEz said...

J@J@ / Bini The Rock,
macam2, owhh.. tgh nak filter2 nih! he3..

ArELeEz said...

azzey,
masih dlm p'timbangan.. insyaallahh..

azzey said...

Areleez: klu nak suntikan modal......leh gak kita share....ha3.....

ArELeEz said...

azzey,
seriuskah?

azzey said...

Areleez: Yelah.....bg arr quotation dl....blh budget....

ArELeEz said...

azzey,
wokeh! nanti org roger2.

azzey said...

Areleez : Hokay....

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google