SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, June 16, 2010

SOPPING BAJU RAYA..!!! YEE HAAA..!

Memula, nak gi Riamoda kat Simpang Pulai. Tapi, A_bern kata Riamoda tu dah pindah ke Ipoh but, tak tau katne sebab before that A_bern ade gi Ipoh ngan family mak yang aku. So, carik kain kat Nagoya, GM jerlah...


~ Riuh-rendah jer kat ruang legar GM tuh. Rupe2nye, ade cam karnival. Siap ade pertandingan poco2 lagik, ko..! Rase nak joinlah plak! Hiks...

Actually, kitorang buat rotation system untuk pemilihan tema baju raye. Means, mak, kakak, abang & aku akan pilih tema ikut giliran. Once, warna tema dah diputuskan, orang lain tak buleh bantah. Nak tak nak, kene follow! But, still buleh discuss la... Cam contoh, if turn aku yang pilih tema, aku buleh discuss ngan my 'sayang'. Cam mak, buleh discuss ngan anak2. But, pilihan muktamad tetap di tangan orang yang dipertanggungjawabkan untuk pilih tema tu lah. Rotation system nie baru start this year & dimulakan dengan mak aku.

Jenuh tawaf 1 Nagoya tuh tapi, takde gak yang berkenan. Means, warna yang ade kat situ tak menepati citarasa mak aku. Last2, decide beli kat Kamdar jer. Tapi, aku rase cam tak puas hati sebab aku nak gak carik Riamoda. Gigih aku gi tanye kat salesgal yang jual produk kecantikan kat situ pasal lokasi Riamoda. Fortunately, budak tu tau! Alaaa... kat Dataran MBI jer pun... Sonanglah nak carik..!

Rambang mata, owhhh... tengok kain2 kat Riamoda tuh. Ade spesel promo sempena pembukaan lak tuh! Lagik la juling bijik mata memasing! Ha3... Cam nak tercabut lutut aku sebab dok berpusing2 carik warna yang mak aku maksudkan. Kaum Adam senang sebab sekayu. Kaum Hawa payah sket sebab we ols nak kaler yang same but, different pattern. Dari kenyang terus jadik lapor balik sebab lame sangat tawaf carik kain. Hu3... We ols terus jer gi makan kat deretan stall yang speseltynye adalah menghidangkan char kueteow. Memang tempat makan favourite kitorang pun...


~ Memasing layanz blues. Penat, owhhh...


~ Cam tak bermaya jer kakak aku nak pose. Hu3...


~ Odah pun dah lapor tak hengat! Dapat makanan jer, terus senyap! Ciannye dia lah haiii...


~ Aku memang sker char kueteow kat sini. If gi Ipoh, sebuleh mungkin memang akan terjah makan char kueteow Dataran MBI. So, kepada sesape yang nak rase, silalah datang ke Dataran MBI, Ipoh, ye! ;)

Lepas makan, terus balik. Tak singgah memane dah. Tak larat, owhhh... Cian kat 'Mr Driver' la. Co-pilot ngan passengers memang mentidolah! He3...

Errr... korang dah beli/tempah baju rayekah?


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

4 comments:

J@J@ / Bini The Rock said...

oohh...lagi 2 bln lebey dah nk raya erk. kain baju blm belik nih...aiyarkkkk!

ArELeEz said...

J@J@ / Bini The Rock,
aah. bab raye, mmg laju jer otak nie b'pikir. pdhal, ganti pose pun xabis lagik. hu3..

azzey said...

Areleez: mana nak bermaya.....dh satu Ipoh p ronda.....Sib baik akhirnya jumpa jg ....

ArELeEz said...

azzey,
betul3! w/pun penat tp, bestlah! sbb dpt spend time ngan familia especially mak.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google