SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, June 25, 2010

SI DIA YANG RAJIN...

Pada suatu petang yang damai... my 'sayang' amik aku balik keje seperti bese. On the way nak balik umah tu, my 'sayang' tak abis2 citer yang beliau beli pencakar sampah. Errr... betulkah name mende alah tu pencakar sampah? Alaaa... yang ade cam bilah2 kaler ijo pastu, ade batang cam batang mop tu ha..! If ade cam daun2 kering ke... orang pakai mende alah tu la nak kumpulkan sampah/daun2 tuh. Buleh imagine tak? Bulehkah..? ;P


~ Sampai umah jer, terus testing! Kunci grill pun dia tak bukakkan lagik. Aku ade jer kunci tapi, aku memang gediks sket! Tak sker la konon bukak2 grill ke... kunci pagar ke... Cam malas tahap hape ntah?!! Nak my 'sayang' gak bukakkan... Gediks kan? Hiks...


~ Menebeng la jugak aku kat tepi pagar sambil tengok orang yang rajin tu kumpul2kan daun kering. Daun kering tu banyak bertaburan kat umah kitorang sebab kat depan umah ade pokok munge hape ntah..?! Alaaa... yang wangi2 tu, ha..! Kaler putih. Kalau time angin kuat, lagik jenuh nak menyapu. Daun tu masuk sampai kat porch. Ah kak nie dah la 'rajin' benor nak menyapu2 nih! Hu3...

Errr... pencakar tu kan, sekali tu jer digunakan. Pastu, takde plak nampak my 'sayang' usung mende alah tu lagik. Alasan: Skang petang2 ujan. Yo lah tuuu... ;P


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

3 comments:

azzey said...

PAS NI SUH DTG KAJANG PLAK...KAT TINGKAT BWH TU BYK PROJEK KAUT MENGAUT NI LEH DIBUAT...SEKIAN TERIMA KASIH....HU3.....

ArELeEz said...

azzey,
xcuse me, plzz..! i beg ur pardon! huh!

azzey said...

HA3......HI3.....HU3......

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google