SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, February 1, 2013

MALAM BERINAI

Malam berinai Nana & Fadli...

Waktu untuk aku menjenguk rumah Mak Ngah & Pak Ngah Heh3... Hari sebelum2 tu tak dapek nak menjenguk sebab kekangan kerja. Career woman kata ko! Hebak alasan kan... Ahaks3...

~ Dua2 merah. Pakai t-shirt dengan pants je sebab ingatkan takde kenduri / apa2 majlis. Rupa2nya ada, dowh..! Terus ah kak berkelakuan sopan, nak cover baju yang kureng sesuai tuh. ;P

~ & tak tau jugak yang malam tu ada malam berinai. Siap bersanding bagai... kot! 

~ Stress ah kak sebab tak pakai vogue2! Sentap! Tsk3...

~ Pelamin ni khas untuk malam berinai je. Untuk bersanding esoknya, tukang decor pelamin kasik touch up sikit, macam tukar kerusi & ada la tambah2 decor. 

~ Confuse jugak pasal malam berinai nih! Sebab baik belah aku mahupun belah my 'sayang' memang tak pernah buat adat nih. Tercangak-bangak jugaklah sikit kan...

Rupa2nya, simple je... Pengantin bersanding lepas tu, parents & sedara-mara buat upacara merenjis. Sesambil tu, orang yang merenjis akan titikkan inai pada tangan pengantin. 

Owh... begitu...

Hmmm... teringin jugak nak merenjis. Tapi, seganlah..! Ah kak kan exclusive... ;P

~ Bab potong2 kek ni adalah acara tambahan. Memeriahkan majlis katanya kan...

~ Kek besor untuk family yang besor..! He3...

Merenjis dah selesai... titik inai ngan potong kek pun dah selesai. Pengantin pun dah tak kose nak bersanding & berposing. Tetiba kan... ada pulak 1 'pak inchik' nih, bersanding sorang2 kat pelamin. 

Errr... macam pernah ku lihat mukanya... Tapi, di mana, ya??? ;P

~ Lah! Cuk Dam rupanya! Bajet comel punya posing! Ha3...

Walaupun ah kak tak pakai vogue malam tu tapi, ah kak tetap enjoyce the nite! Part amik gambar ramai2 adalah part paling best! Macam2 aksi & macam2 kerenah keluar. 

Memang patut pun si tukang decor pelamin buat sesuatu kat pelamin untuk bersanding esoknya sebab macam nak runtuh pelamin tu kitorang buat. Ha3...


:: Like3, ek! ::



2 comments:

azzey said...

terliur plk nengok kek tuh....

ArELeEz said...

azzey,
org pun xrase sbb xminat kek sgt..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google