SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, February 21, 2013

BBQ SAMPAI JADIK 'IKAN BUNTAL'!

Waktu / hari kejadian adalah sejurus lepas balik dari majlis akad nikah Imi & Nana...

Bahan2 mentah yang nak dibbqkan we ols dah siap2 beli belah pagi. Semua sumbat dalam fridge Mak. Macam nak roboh je kekdahnya fridge Mak tuh dikerjakan dek anak2 menantu2. Ha3...

Plan bbq adalah dalam 2 minggu sebelum hari kejadian. Aku roger2 Abang, ajak balik kampung, tido kat rumah Mak secara berjemaah. Abang ok je... Lepas tu, dia syorkan pulak buat bbq. Siap bahagi2 bahan mentah lagik! 

Wokeh, setlah! ;D

~ Tengah mengipas2 pun ada hati nak berposing! Haish!

Bab menghidupkan bahan api / bakar serah kat kaum Adam sebab kaum Hawa allergic dengan kepanasan. Takut 'sunburn'. Ha3...

~ Ottomen meroyan! Ha3...

~ Bebudak paling happy sebab macam picnic kot..! Siap berlakon jadik driver bas bagai...  Kalau bab berangan, kasik je kat anak sedara aku. Memang champion! ;P

~ Berus gigi adalah mainan faveret Rifqi. Ko tabur la kereta mainan ke... bulldozer ke... dia tetap pilih berus gigi. Tak pun periuk belanga & segala tok nek tupperware senduk bagai... Pitam!

~ Faveret aku... Terbaekkk..!!!

~ Dari petang membawak ke malam kitorang berbbq. Nyamuk pun pelik kot. Ha3... 

~ Tak agak2 dia punya kipas godang kan? ;P


~ Tak boleh blah tengok 'P.E.A.C.E' Rifqi! Ha3...

~ Props guni arang ngan ampaian Mak tu memang terbaekkk... kan? Hiks...

~ BBQ je tak jalan. Apa2 hal, perut my 'sayang' nak nasik jugak!

~ Ayam, udang, sotong, ikan termenung, ikan gerut2, sosej & daging burger. Dihidangkan bersama nasik & air asam yang Mak buat. Perrgghhh..!!! Mertua lalu, memang tak nampak dah! Ha3...

Kitorang tak nak dah buat macam dulu. Bakar semua mende then, baru hidang makan sama2. Kali ni kitorang bakar satu menu macam daging burger, siap je terus makan. Baru sorga kata ko!

Syiok sangat! Tapi, tak cukup kuorum sebab Kakak & family nan ado! Kakak tak dapat balik kampung... Kalau semua ada tak tinggal sorang pun confirm lagik meriah! Hu3...

Apa2 pun, malam tu semua bertukar jadik 'ikan buntal'! Boleh imagine tak? Boleh imagine tak? Ha3...


:: Like3, ek! ::



6 comments:

Cik Puan Rara said...

sampai jd ikan buntal? bahaya tu.

hai.salam kenal

fazilzura said...

wahhh terbaekk

tingat berBBQ dgn fmily ipar kt Cameron highland

ArELeEz said...

Cik Puan Rara,
aah. sbb figure sebelum & slps dh len. ha3..

hai! slm kenal to u too..! ;)

ArELeEz said...

fazilzura,
yupp! t'baekk.. sgt! ;)

wah! kat cameron musti lg syiok sbb sejuk2 dpt mkn bbq kan.. he3..

fairus said...

MERIAH.. :)

ArELeEz said...

fairus,
dgn family kn.. harus la meriah! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google