SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, February 5, 2013

RESEPSI RAUB

Resepsi Nana-Fadli di Raub, Pahang...

Memula, aku ngan my 'sayang' macam tak join je sebab takde geng. Means, adik2 ipar lain tak pergi. Tapi, tetiba Pak Anjang call my 'sayang', ajak join merangkap jadik Mr. Driver naik 1 kereta dengan Pak Anjang sebab Pak Anjang dah tak berapa larat nak drive jauh2.

Setelah ditimbang-tara, tolak, campur, darab, bahagi, semua2lah kan... akhirnya kitorang setuju...

Jauh jugak rupanya Raub nih! Naik kematu bontot duduk dalam kereta tapi, still tak sampai2 lagik. Adeh3...

~ Selepas lapanploh kali tido-bangun-tido-bangun... akhirnya, sampai jugak ke homestay yang Fadli book awal2 nih. 

Not bad jugak homestaynya. Rumah kembar 2. Homestay untuk kitorang adalah yang belah kanan tuh. Yang belah kiri dah ada orang lain book. 

Ada 3 bilik tidur & 2 bilik air. Nampak macam ok la kan... tapi, crowded sikit untuk the whole rombongan. Aku ngan my 'sayang' ok je kot. Tapi, Cuk Dam ajak kitorang ngan Pak Anjang tido hotel sebab senang nak mandi + salin2 baju bersiap katanya... Kalau semua kata situ, confirm kena tunggu turn amik nombor giliran nak masuk bilik air. 

Sekali lagik, kami aci on je. Ye la kan... kami berdua je pun. Tak payah susah2 nak pikir banyak2 kali. Aci boleh je lah! ;)

So, dalam pukul 11 ++ malam, kami, Pak Anjang + family & Cuk Dam + family gerak ke Hotel Seri Raub. Bab booking bilik semua Cuk Dam dah setelkan. 1 bilik = 90 hengget kot... & Cuk Dam bermurah hati nak sponsor untuk 3 bilik. Owh... rejeki jangan ditolak, bebeh! He3...

Terima kasih daun keladi, Cuk Dam... ;)

Kalau korang terdesak nak bermalam / nak buat percutian bajet, boleh la terjah Hotel Seri Raub seperti di alamat berikut:-

Hotel Seri Raub
No. 1, Jalan Dato' Abdullah
27600 Raub, Pahang

No. Telefon: 09-3559670

~ Dipendekkan cerita, dekat2 pukul 1 petang jugak la kami sampai ke rumah Fadli. Berhenti sekejap sebab nak adjust2 munge telur yang dah senget-benget.

~Boleh Juan kata aku berjalan kat depan2 sebab nak enterframe camera paparazzi..!!! Eh, memey aaa..!!! Ha3...

~ Jalan becak sikit sebab baru lepas hujan. So, pengantin kena belajar singsing kain sikitlah. He3...

~ Cabaran untuk pengantin & rombongan. Ada lori pembekal air tersadai melintang kat tengah jalan sebab salah reverse. Makanya, kena la lalu ikut belakang lori yang jalannya ya ampon... punya becak..! Takpe... belajar menempuh cabaran namanya... He3...

~ Cer carik ah kak kat celah mana? Cer carik... Cer carik... Ha3...

~ Sebagai bukti pengantin berjaya menempuh cabaran..! Ha3... Sweetlah!

~ Flower gurlz yang secomel flower... ;)

~ Babak bersanding pulak... ;P

~ Pengantin & parents Nana.

~ Family Nana... Tapi, tak cukup kuorum sebab Akim tak dapat join. Sakit telinga bengkak2 sampai demam2. Tapi, dah jumpa doktor. Kena rest kat rumah.

~ Macam berjanji pulak dengan Datin Erna, pakai meghah. Isk3...


~ Cuk Dam & family amik peluang bergambar dengan pengantin.

~ Acara potong kek 2 tingkat. 

Sambal belacan yang family Fadli jamu, bagi aku memang terbekkk... kaw2 punya..! Pedas2 berdesing telinga tapi, nak lagik gitu..! My 'sayang' dah sot... set... sot... set... dah menahan kepedasan. Bini dia maintain je. He3...

Aku makan nasik sikit je, dalam 1/2 senduk. Tapi, gigih meratah ayam goreng cicah sambal belacan. Nak2 pulak masa tu tengah hujan renyai2, owh... memang sorga la kan... Heh3...

~ Dah nak balik dah. Bertukar2 munge telur. Eh, nak usung munge telur pun kena ada style wooo...! Juan, owh... Juan... Ha3...

Selesai dah majlis resepsi Nana... All the best for Nana & Fadli... Happy always. Insyaallah...

Semoga menjadi isteri mithali macam ah kak... Sila jadikkan ah kak sebagai role model, ye! Wah, gitu..! Ha3...


:: Like3, ek! ::



6 comments:

mie said...

lama x makan nasi kenduri..
pantang bila ada masakan pedas ni..
walau hanya sambal belacan..
eehehhe

azzey said...

cantik gak tema oren ek? Pelamin pengantin pon sweet... :)

ArELeEz said...

mie,
pantang nk mkn ke.. atau pantang xmo sentuh langsung? confuse jap! he3..

ArELeEz said...

azzey,
aah. oren = kaer yg cantik & fresh & full of spirit! sbb tu blog org pun dh tukar kaler oren! heh3..

eja said...

comel la hang..tang tara..

ArELeEz said...

eja,
xpe.. aku tau.. lama dh.. ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google