SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, January 26, 2013

SETIAP ANAK PERMATA NEGARA

Convo Kak Ngah...

Aku amik cuti semata2 nak join convo Kak Ngah. Kena bangun awal dari biasa, nak amik Mak. My 'sayang' tak dapat join, ada kerja. Makanya, secara automatic aku jadik wanita besi la kan... Heh3...

Nak amik Mak, rasanya takde masalah. Dah hafal jalan. Yang nevesnya adalah masa nak ke tempat convo tu kang, kat Rest House Teluk Intan. Nak kena ada bayangan2 map kat minda. 

Padahal selalu je kot ada function kat situ. Ya ampon... betul tahap kebutaan jalan ah kak! Kronik! Ha3...

~ Syukur alhamdulillah... Sampai jugak akhirnya... Fuh! ;P

Kak Ngah sekolah kat TASKA Permata Negeri, Daerah Hilir Perak. Bagus TASKA Permata nih sebab aktiviti2 yang diorang susun untuk bebudak tuh memang sesuai. Prinsip pengajaran pulak adalah belajar dengan cara bermain. Means, takde nak push2 bebudak tu untuk belajar. Follow rentak & mood bebudak tuh je. Biar minat nak belajar tu datang sendirik.

Aktiviti yang paling cool yang Kak Ngah pernah buat adalah membeli-belah di Giant. Mementang la TASKA Permata tu dok sebelah Giant je. Ke Giant pulak perginya..! ;)

Teacher bawak ke Giant, lepas tu shoppinglah! Memang syiok la Kak Ngah kan... Siap belikan Nenek biskut Tiger susu lagik..! He3...

~ Red carpet. Heh3...

~ Holloh3... Kiut uniform..?! ;P

~ Tenaga pengajar TASKA Permata Negeri, Daerah Hilir Perak. Comel2 belaka... ;)

~ Meghahnya Mak Ngah..! He3...

~ Semua pakai merah sebab tema adalah Glam Red. Amekaw!

~ 1 family = 1 meja. Ada jugak yang 2 family = 1 meja. Ikut bilangan family members yang datang.

~ Hokay, fine3!!! Ah kak comel, ah kak tau! Ha3...

~ Kak Yong over! He3...

~ Bajet comel. ;P

~ Ikrar.

~ Ballet. 

~ Dapat sijil convo. Memasing bawak parents (either mak or ayah) masa nak terima sijil. He3...

~ Over tau mokcik nih! Tolong bagikan hadiah pun enterframe. Ha3...

~ Kak Ngah dapat Anugerah Pelajar Paling Rajin. Excited sampai julang trofi lagik..! Hmmm... rajin kerrr..??! Ha3...

~ Uiks! Mewah dengan sijil! He3...

~ Hamper pun ado! Tapi, hamper lagik besor daripada penerima hamper. Ha3...

~ Kak Yong pulok...

~ Bersemangat betul Kak Ngah nyanyi lagu Jalur Gemilang ngan Warisan. 





Meriah jugaklah convo Kak Ngah. Havoc jugak dengan suara2 tangisan bebudak yang dah takde mood. He3...

SETIAP ANAK PERMATA NEGARA...

Congrats, Kak Ngah! ;)


:: Like3, ek! ::



6 comments:

mie said...

lagi menarik konvo taska kan...
lebih cute..
eheehheee

eja said...

i like babay n anak..ooo

ArELeEz said...

mie,
yupp! betul tuh. sbb bebudak ni sincere. what u see is what u get. he3..

ArELeEz said...

eja,
same goes to me.. ;)

azzey said...

mmg npk cam bagus Taska nih. Ada fb plk skali..ada add hr tu. Dpt le tgk aktiviti kak ngah kt skolah. Bkn main sopan n excited lg...hu3...

ArELeEz said...

azzey,
aah. not bad la.. benefits utk gov servant katanye.. owh.. k. ngah kat permata mmg t'baekk.. abis! smpai cikgu kata dia baik, xpenah nangis bagai.. cikgu belum tgk k.ngah 'azan' lagik! ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google