SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, July 14, 2013

SAHUR 3 RAMADAN 2013

Nasik goreng Cina buat ke sekian kalinya...

Nasik tu ditapau dari rumah Mak Ngah. Nasik lebih iftar. Subuh baru goreng. Bahan2 aku dah sediakan belah malamnya. So, takde la kelam-kabut. Tinggal nak menggoreng je.

~ Nasik goreng Cina... buat untuk 2 orang makan.

~ Ayam goreng berempah dengan rendang ayam kampung ni pun tapau masa iftar kat rumah Mak Ngah jugak. Reheatkan je.

Bila sahur, aku kena make sure aku minum air masak dalam kuantiti yang banyak. Tak nak dehydrate bila waktu berpuasa. Plus, aku kan ada allergic. Kalau kurang air, nanti naik bintat2 merah kat badan. Hu3...

My 'sayang' pulak akan minum 2 jenis air. 1 air panas macam kopi 3 in 1 ke... teh o ke... & 1 lagik air masak. Kalau tak pun, my 'sayang' tukar air panas ke susu sejuk. Minum dalam segelas then, minum air masak. Kurma pun dia amalkan jugak. Aku je yang susah nak telan kurma. Adeh3...


:: Like3, ek! ::



8 comments:

fairus said...

SELAMAT BERPUASA YE ARELEEZ..

ArELeEz said...

fairus,
selamat b'puasa to u too..! ;)

boni kacak said...

mak aihh.. ayam goreng berempah tu. pergh.. sungguh mengasyikkan

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

sy pun kurang sikit ngan kurma..tapi still makan jugak la sebijik dua tu

ArELeEz said...

boni kacak,
jgn tenung lama2. nanti batal pose! ha3..

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
kira ok jugak la tuh. leez nk abiskn sebijik pun b'chenta! hu3..

MrS. F!zA said...

nsi goreng pon best ni..esok nk try bt nsi goreng utk sahur lah plk..asyik nasi putih je..

ArELeEz said...

MrS. F!zA,
sila2.. lps tu, jaja gambar kat blog tau! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google