SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, July 2, 2013

KESAH VACATION YANG BEREPISOD2

Tarik napas dalam2...

hnnsss2........ 

& lepas pelan2... Fuh3!!!

Saja je suruh buat macam tu... kengkonon sebagai persediaan untuk korang hadap kesah vacation ah kak bersama family ke Cameron Highlands. Berepisod2 tau! Kalau menanah mata, ah kak tak bertanggungjawab, ek! Ha3...

Amekaw!!! ;P

Hokaylah! Mari memulakan 'pengembaraan'... katanya... Heh3...

Tarikh vacation adalah dari 21 sampai 23 Jun 2013. Gerak dari Teluk Intan pukul 9.30 pagi. Konvoi 2 bijik kereta je. We ols sejibik kereta ngan Mak & Abang sejibik lagik dengan family dia. 

~ Singgah kat Restoran Mee Rebus Tapah & berfotogediks dengan Kak Yong. Acara wajib! Heh3...

~ Nak breakfast, sebenornya. Semua amik nasik walaupun katanya adalah breakfast sebab semua dah kebulur. 

~ Penangan breakfast di pukul 11 pagi. Ha3... Hadoi!

~ Aku makan nasik ayam. Terbahek..!

~ Walaupun Mak dah breakfast kat rumah tapi, Mak tetap amik nasik sebab terpengaruh dengan my 'sayang'. He3...

~ Lakonan semula... Ha3...

Total makan kat sini samadengan 30 ++ hengget, untuk 6 orang. Worth it & affordable jugak rasanya. Menu & rasa pun hokay jugak. Paling aku rekomen adalah nasik ayamnya. Sambal dia sodap! Dah beberapa kali jugak aku makan nasik ayam kat sini. & setiap kali tu jugaklah aku refill sambalnya. He3...

Jangan salahkan perut comel ah kak tapi, salahkan tauke restoran sebab dia yang kasik bekas sambal kecik seciput. Cer kasik semangkuk godang, kan senang... Tak payah ah kak nak refill2. Ecewah! Ha3...

Lepas tu, orang kata mee rebusnya pun terbahek jugak. Kalau tak silap, ada mee rebus tulang, ayam & daging. My 'sayang' pernah rasa mee rebus tulang. Sodap jugak katanya...

Plus, restoran ni pernah masuk rancangan Warung Kita tau! Alaaa... yang hostnya Farouk Hussein tu..! 

Nah alamat, kot2 korang teringin nak mengtry jugak:-

Restoran Mee Rebus Tapah
No. 4, Taman Seri Kelana
Tapah, Perak

Breakfast telah disponsor sepenuhnya oleh my 'sayang'. Sekian, untuk makluman. Heh3...


*Bersambung...


:: Like3, ek! ::



4 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

syoknya pergi bercuti :)

ct norfariza said...

hye kak.. sy dah follow akk kembali.. dtg drpd blog abg ben..pemilik blogger pilihan tu.. :) lepasni kte leh saling kunjung mengunjung selalu... ^_^

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
yupp! tp, bile masuk opis balik, terus down sbb keje menimbun xhengat! hu3..

ArELeEz said...

ct norfariza,
owh.. aah. ingat2. tq sbb sudi singgah.. ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google